Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 3 april 2004

Mijn trots - Beau

10 Juli van dit jaar wordt ie alweer 4 jaar. Wat gaat dat toch snel. Soms begrijp ik 'm niet helemaal en dan gebruik ik dit woordenboekje om een beetje zijn logica te kunnen begrijpen.vrijdag 2 april 2004

Validation Results

Htmlcode van je site laten testen bij Validation Results

Mijn 1e blog

Eindelijk is het dan zo ver mijn eerste blog gaat over het onstaan van een woestijnrat

Groetjes Guus

Uitkeringen voor nederlanders

Sociale uitkeringen als de bijstand en de wao moeten alleen nog worden verstrekt aan mensen die de Nederlandse nationaliteit hebben

Al je je geroepen voelt om je mening te geven, laat dan een comment achter.

lees artikel telegraaf

donderdag 1 april 2004

Email2fax.nl

Even een gratis faxje sturen naar mien schoonpa. Zou het werken?

Top 1000 links per land

Schrik niet van de adult sites die hoog scoren. Maar uiteraard zitten er ook "gewone" sites bij. Nedstat Basic 3.0 - Nedstat Basic Top 1000

Top-40 hits uit 1983

Kunnen jullie nog enkele top40 nummers uit onze diensttijd herinneren ?

Help, ik ben verslaafd aan internet

Je hoort het tegenwoordig overal. Maar ben jij ook verslaafd aan internet? Help!

Tevens, het instituut voor onderzoek naar leefwijzen & verslaving (IVO)heeft het fenomeen "internetverslaving" recentelijk onderzocht. Op hun site hebben ze een samenvatting van dit rapport in pdf formaat gepubliceerd die je kunt bekijken

Windows XP SP2 beta

Ben momenteel voor het werk deze beta versie aan het testen om te kijken of onze software nog steeds werkt met deze nieuwe SP (service pack). Veel verbeteringen en zelfs nieuwe functionaliteit zijn toegevoegd zoals een popupblocker en een verbeterde firewall. Wil je meer weten kijk dan op Tweakers.net - Nieuws

dinsdag 30 maart 2004

Lichting 83-1

Op deze pagina kan je veel info en foto's vinden over onze tijd in Libanon.

Alvast een voorproefje:

19 januari: Dutchbatt krijgt een deel van het Fifi-gebied toegewezen.

1-8 maart: De door het Israelische leger gesteunde Organisatie van het Verenigde Zuiden dwingt de bevolking in het Unifil gebied bij herhaling tot het betalen van belastingen.

17 maart: Soldaat G. van den Akker raakt ernstig gewond bij een verkeersongeval. 14 april: Soldaat R. de Wolf komt bij een ongeval op post 7-11A om het leven.

12 mei: Een Libanees en vijf Israelische militairen in burger bedreigen de bemanning van roadblock 7-24A.

12 mei: Drie Libanezen uit Yatar (post 7-11) richten bij het voormalige Nedrlandse roadbloch 7-21 H een controle post in, onder toezicht van de IDF. Het betreft hier zgn LAUI's, Lebanese Armed and Uniformed by the IDF.

25 mei: Israelische militairen bedreigen met gespannen wapens Nederlandse militairen op roadblocks 7-17, nabij de kustweg.

25 mei: Een DFF militair schiet bij post 7-13B - nabij de Haddad enclave- vlak voor de voeten van de commandat van de Alfa compagnie en de peletonscommandant van post 7-13A in de grond. De peletonscommandant raakt daarbij lichtgewond. De bemanning van de post wordt enige uren in gijzeling genomen. 26 mei: Luitenant -kolonel G.B.M.A. Schenk draagt het commando over Dutchbatt over aan Luitenant-kolonel J.C. Kosters.

6 juni: Door een noodlottig ongeval komt de 18 jarige sergeant Theo Seebregts om het leven. Bij het nemen van de veiligheidsmatregelen ging er een Uzi af waardoor hij in het hoofd werd getroffen.

18 juni: Vijf DFF'ers ontwapenen de bemanning van post 7-13B en voeren de Nederlanders mee naar een dorp in de enclave. De overvallers bezetten daarna de Nederlandse post en zetten de blauwe UNIFIL-helmen op. Een passerende Nederlandse patrouille, die onkundig is van de overval, wordt vanuit de YP-pantserwagen met het boordwapen beschoten en moet eveneens de wapens afdragen.

15 juli: Dutcbatt richt vier roadblocks in rond het voormalig roadblock 7-21 H, nu bemand door LAUI's. Reden is het tegengaan van gewapende passage van LAUI's door het Dutchbatt-gebied.

12 augustus: Op weg naar huis voor een verlofperiode is in Nederland majoor J.A. Schut overleden. Majoor Schut (48 jaar) overleed aan een hartaanval.

5 oktober: Jan Hoiting, 19-jarig dienstplichtig soldaat en boordschutter van een YP-408 zit op post 7-13B met zijn maten te praten. Een bemaningslid van het roadblock demonstreerd met zijn eigen UZI hoe een mini Uzi werkt. Hierbij gaat onverhoeds het wapen af. Twee kogels treffen de jonge Groninger in de buik. Jan Hoiting komt door dit ongeluk om het leven.

20-21 oktober: Met uitzondering van het nadetachement keren de laatste Unifillers van Dutchbatt met drie vliegtuigen tegelijk naar Nederland.

Ik heb destijds diverse malen met Jan Hoiting op post 714A en kazerne Tyre Gards op wacht gestaan. Triest.....

Bron: Veteranen.info

Zeer geslaagde 1 april grap

Bij ons op de zaak kregen we van onze ondernemingsraad het volgende nieuws voor onze kiezen:

Beste collega's,

Hierbij het laatste nieuws vanuit de COR.

Autoregeling

Het nieuwe Employee Handbook wordt begin volgende maand ingevoerd. Op het moment van gereedkomen was er nog discussie over de thuiswerk-, kinderopvang- en autoregeling, zodat deze nog niet opgenomen zijn in het Handbook.
Gelukkig heeft de COR vanmorgen, na intensief overleg, overeenstemming bereikt met de directie over een nieuwe autoregeling. Het gebruik van een eigen auto is nu veel aantrekkelijker gemaakt door hogere vergoedingen. Details hierover zullen zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

Dit betekent echter wel dat een substantieel deel van de mensen de lease-auto moet inleveren. Met de leasemaatschappij is daarover een afspraak gemaakt. In het kort komt het erop neer dat iedereen die een lease-auto heeft waarvan het contract binnen nu en 3 jaar afloopt, zijn auto a.s. donderdag vanaf 8.00 uur bij de Haar moet inleveren.
Via je manager en HR zul je hierover nader (schriftelijk) bericht krijgen. Mensen met een ambulante functie kunnen uiteraard in hun lease-auto blijven rijden.

Je zult het wel aanvoelen......Ik was zelf erg geschrokken en sommige collega's konden dit dan ook niet waarderen. Maar 1 ding is zeker het was een zeer geslaagde 1 april grap :-)

maandag 29 maart 2004

Alyatun post 7-16 (bij Haris)

Guus kwam met de link naar de Yp's maar als het moet kan je veel meer vinden op het internet. Laten we beginnen met de kaart van Libanon. Als je nog meer weet gebruik de "comment" sectie of stuur een tip via dit formulier.

Zomertijd !@#$%^

Ik begin altijd om 7 uur op mijn werk en uiteraard kon ik het bedrijfsterrein niet op! Waarom? Omdat MPL de zomertijd was vergeten in te stellen.

Ik was gelukkig niet de enige..

AMSTERDAM, maandag
Veel Nederlanders die hun auto zaterdagavond in de parkeergarage hebben neergezet, hebben vanwege de ingang van de zomertijd een uur extra betaald.

bron: Telegraaf

Somebody is watching you!

                  \|/
                 @@
---oOOo---(_)---oOOo---Bij 66% van de (grote) Nederlandse bedrijven wordt het e-mailgebruik van de werknemers gecontroleerd. In België bedraagt dit percentage 57%. Dit blijkt uit een Europees onderzoek uitgevoerd door Hitachi. 700 it-directeuren werden voor dit onderzoek geïnterviewd. Qua controledrift scoorde de Nederlandse bedrijven een derde plek achter Spanje (77%) en Frankrijk (71%). Gemiddeld controleert 57% van de Europese bedrijven de e-mail, terwijl 36% het instant messaging verkeer in de gaten houdt.

Is dat je het maar weet

Bron: Nieuwsbrief - De Digit@le Revolutie