Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 17 december 2004

ThumbHTML - freeware

Een fotoalbum op je eigen website? Met het programma ThumbHTML kun je in binnen een minuut een webpagina aanmaken van een verzameling digitale foto's. Inclusief thumbnails en navigatie-pagina's.

Download

VVD zet streep door vmbo

Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) als onderwijssoort moet plaats maken voor een vakwerkschool en een theoretische mavo (middelbaar algemeen voortgezet onderwijs). Volgens de VVD kampt het vmbo sinds de oprichting ervan met problemen. Via de vakwerkschool moet het worden omgebouwd tot een "gedegen, voorbereidende beroepsgerichte opleiding" .

lees verder

De Power PizzaEindelijk kun je veilig over straat met je laptop. En eindelijk kun je deze veilig op de achterbank van je auto laten liggen. Wie verwacht er nu een computer in een pizza-doos?

Jumbo beste superCONSUMENTEN vinden Jumbo de beste supermarkt van Nederland. Jan Linders staat op de tweede plaats en de Friese keten Poiesz op de derde. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse klantonderzoek van marktonderzoeksbureau GfK, dat gisteren in vakblad Foodmagazine verscheen. Voor de zeventiende keer op rij hebben eigen klanten de supermarkten beoordeeld op de criteria netheid, vers, ruime keuze, kwaliteit van artikelen, lage prijzen, aanbiedingen en de vriendelijkheid van het personeel. Supermarktketen Jumbo eindigde voor de zevende keer bovenaan. In het rapport van vorig jaar stond het familiebedrijf op de tweede plaats. Het onderzoek is gebaseerd op in totaal 8000 winkelbezoeken. C1000, die de vijfde plaats deelt met Hoogvliet, is de best scorende landelijke keten. Edah eindigde op de laatste plaats.
Supermarktconcern Laurus domineert met drie ketens (Edah, Super de Boer en Konmar) de topvijf van duurste winkels. Volgens GfK geldt dat klanten weer een hogere waardering hebben voor het prijspeil van hun supers. ?Sinds de komst van de euro werd de consument steeds ontevredener, maar de waardering zit nu weer op hetzelfde niveau als in de zomer van 2001?.

Metro

16-speed dvd-branders op de testbank gelegd

De heren van TrustedReviews hebben een zevental dvd-branders het vuur aan de schenen gelegd. Het gaat hier om de Aopen DUW1608A, de Gigabyte GO-W1608A, de LG GSA-4160B, Lite-On SOHW1633S, de MSI DR-16B, de NEC ND-3500 en de Sony DRU-710A. Al deze branders moeten twintig tests afleggen, waarbij vooral gekeken wordt naar de snelheid waarmee de verschillende schijfjes gebrand worden.

Lees verder

Zoek en Gij zult vinden

Handig, zoek op naam, plaats, adres of postcode naar een telefoonnummer. Ook een naam/adres zoeken aan de hand van het telefoonnummer is mogelijk

Zoek en Gij zult vinden

Scheids kan buitenspel nooit zienLONDEN - Het staat wetenschappelijk vast: een scheidsrechter is fysiek niet in staat te beoordelen of er sprake is geweest van buitenspel tijdens een voetbalwedstrijd. Dat zegt de Spaanse medisch specialist Francisco Belda Maruenda in een artikel in de jongste editie van het British Medical Journal.

Lees verder Telegraaf

donderdag 16 december 2004

Poeh, had dit niet verwacht

Dit jaar is door werknemers gemiddeld tweeëneenhalf uur per week besteed aan het onder werktijd privé surfen op het internet. Dat is volgens het jaarlijkse onderzoek Trends in ICT van Ernst & Young een toename van bijna 80 procent ten opzichte van vorig jaar.

Bejaarde bendeDe Chinese politie heeft een dievenbende opgerold die voornamelijk
bestond uit bejaarden. Volgens Chinese media stond de groep onder leiding van een 81-jarige. Het oudste bendelid was 85.

metro

Onthullingen van de prins

Prins Bernhard liet in dagblad de Volkskrant een opvallend testament
na, waarin hij zich uitliet over de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven. Hieronder volgen de opmerkelijkste quotes.

Metro

SPRUIT VAN EEN KILOELISE EN WOUTER Feas toonden gisteren trots de reuzenspruit die hun opa vond in zijn moestuintje. De spruit is een kilo zwaar. Hoe hij zo groot is geworden is niet bekend.

55 EURO BOETE VOOR VALSE NAAM

Een 15-jarige jongen uit Leusden heeft dinsdag een boete van 55 euro gekregen bovenop de boete van 7,50 voor defect fietslampje. De jeugdige verbalisant gaf een valse naam op aan de agent, maar viel door de mand toen een vriendje voorbij kwam fietsen die hem riep.

metro

woensdag 15 december 2004

Chantal Janzen mooiste babeACTRICE EN MUSICALSTER Chantal Janzen is de winnares geworden van de ?battle of the babes 2004?. Dat liet Stefan Feenstra van de organiserende website Mokkels.nl gisteren weten. Janzen versloeg in de finale presentatrice Bridget Maasland en werd met 58 procent van de stemmen verkozen tot mooiste en populairste bekende vrouw van Nederland. De winnares is trots: ?Ik vind het zeker niet erg om als babe te worden gezien. Ik ben blij met mijn carrière en als je daarnaast ook nog de nummer-1-babe blijkt te zijn, hoor je mij niet klagen. Het is een leuk toetje.? Presentatrice Ellemieke Vermolen en actrice/presentatrice Katja Schuurman werden respectievelijk derde en vierde.

Metro

Theorie-examens oefenen via internet

Het is nu mogelijk via internet volledige theorie-examens te maken als test. Hoe breng jij het er vanaf?

Thuiswerk gezonder en productiever

THUISWERK Een ruime meerderheid van de thuiswerkers heeft een slechte werkplek. Een kwart zit aan de thuistafel en 21 procent is aangewezen op een plek in de logeerkamer. Bijna de helft heeft slecht licht en driekwart van de thuiswerkers vindt de werkplek rommelig. Desondanks vinden de meeste mensen, zo blijkt uit gegevens van jobtrack.nl, dat thuiswerken gezonder en productiever is dan op kantoor.

dinsdag 14 december 2004

eFax - Free faxing in the Netherlands

Krijg een gratis fax nummer in Nederland en uw faxberichten per e-mail met eFax Free®

maandag 13 december 2004

CIDI WIL GLOBE UIT SPEELGOEDWINKEL

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) gaat speelgoedwinkel Bart Smit vandaag vragen om een wereldbol uit de schappen te halen. Israël staat niet vermeld op de globe, terwijl Palestina er wel op staat.

Metro