Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

donderdag 22 april 2004

Blauwe hap

DEN HAAG, donderdag
Omdat de koks van cateraar Martinair Food de rijstmaaltijden voor Defensie maar niet op smaak kregen, hebben de keukenmeesters van de Koninklijke Marine hun zorgvuldig bewaarde receptuur voor de vermaarde ´blauwe hap aan hen prijsgegeven.


Defensie besteedt sinds begin deze maand de catering tijdens militaire oefeningen uit aan private cateraars, waaronder de dochterfirma van de vliegtuigmaatschappij. De maaltijden voor de trainende strijdkrachten worden ter plekke opgewarmd in een mobiele keuken. Tijdens tests in Duitsland en Bosnië klaagden de militairen over een gebrek aan smaak en geur van de door de Martinair-koks voorgeschotelde Indische maaltijden.
Vervolgens boden de marinekoks van de verzorgingscompagnie van de Groep Operationele Eenheden in Doorn redding. De vervaardigers van de vermaarde ´blauwe hap´, zoals op alle woensdagen de rijstmaaltijden aan boord van de Nederlandse fregatten al decennia worden genoemd, gaven de Martinair-koks een spoedcursus Indisch koken. „Het bereiden van deze traditionele maaltijd is nou eenmaal niet uit een boek te leren maar vereist Fingerspitzengefühl”, aldus Defensie.

Martinair verwacht niet dat na de bijlessen voor haar koks straks al haar vliegtuigpassagiers kunnen meegenieten van het marinerecept. Per opdrachtgever houden we rekening met specifieke wensen. Dat gebeurde ook met Defensie, er is geen sprake van dat we de receptuur nu ook voor andere klanten gaan gebruiken, aldus een zegsman.


Door Roy Klopper

Mexicaan verkocht wraps met mensenvlees

MEXICO-STAD - De politie in de Mexicaanse staat Michoacan heeft een man gearresteerd die mensenvlees stopte in de tamales die hij op straat verkocht. Dat heeft de krant Milenio woensdag gemeld.

Na een anonieme tip trof de politie in het huis van de straatventer in verschillende kamers diverse delen van een onbekende vermoorde man aan. Sommige lichaamsdelen waren al gekookt en klaar om te worden verwerkt in de tamales. Deze in pannenkoeken van maïsmeel gewikkelde ingrediënten, waaronder vlees, zijn een typische lekkernij van Morelia, de hoofdstad van Michoacan.bron: telegraaf.nl [Buitenland]

@#$%^^

Ik probeerde vandaag een nieuwe blog te posten en voila ben hier en daar wat funkties kwijt en mijn rechter frame. Mijn collega ook een blogger, heeft hetzelfde probleem. We hebben allebij een datum plugin gebruikt. waarschijnlijk ondersteund blogger dit niet meer of er zit een bugje in het datum script.

zondag 18 april 2004

Auto's

Welke auto's heb ik zo'n beetje onder mijn kont gehad.
Het begon allemaal met een Ford Granada, Mazda 929 coupe, opgevoerde 1600 kever met oliekoeler, Fiat Panda op gas!, Opel Corsa 1.2, Citroen BX 1900 GT, Citroen AX 14TRS, Renault 5GTX, Peugeot 206 XT 1.9D, Ford Focus Wagon TDDI en op dit moment een Toledo 1.6 sport 16v op gas.

Wat zal ik nu gaan rijden? I don't have the slightest idea...

Onrechtvaardigheid in Beek (Bergh)

Ja hier heeft mijn schoonpa nu echt schoongenoeg van!

Dit riekt naar.....