Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 4 september 2004

Mijn ultieme dvd rip/kopie tool


Er zijn nog steeds mensen die me telkens vragen wat ze het beste kunnen gebruiken om zelf dvd copies te maken. Ik ben me ervan bewust dat er 1000 en 1 progjes zijn maar dvdshrink heeft toch mijn voorkeur omdat deze uitblinkt in gebruikersvriendelijkheid.

Lees volledig artikel

Bron: De Digitale Revolutie (DDR)>

Programma's die niet werken met XP SP2

This article contains a list of programs that are known to experience loss of functionality when they run on a Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2)-based computer. If you are using a program that appears on this list, contact the software vendor for more information. Microsoft is updating this list with new information as we receive it. Therefore, check this article frequently

Volledig artikel

implement XP SP2 - y/n

I don't have a good feeling about this new SP. Before I implement this HUGE update I will ghost my system first.
Found this site where you can find all relevant information you need.

vrijdag 3 september 2004

Top Gear

Nieuwe afleveringen van de zo populaire engelse automagazine Topgear, gaat vanavond weer van start op veronica. Hoop niet dat je een vectra hebt
Kijken om 21:30

Supersnelle XP/W2K

The latest developments in XPLite now see clean installations of Windows XP in under 350MB and Windows 2000 approaching less than 200 MB (excluding paging file) with much smaller memory requirements! These sizes are obtained simply by running XPLite/2000Lite on a fresh install of windows. Enterprising developers should easily be able to strip out additional log files, INF files and unused drivers to reduce the footprint by another 50MB or so. If your goal is to run a dedicated task in as little storage as possible - then look no further than XPlite.

Nominatie irritante reclames

Met de publieksprijs 'Loden Leeuw' kunt u reclamemakers laten weten wat u vindt van de soms belerende, denigrerende of simpelweg smerige reclames die op televisie worden uitgezonden. Kortom: Welke reclame uit 2004 vindt u het meest irritant?

The 46 Best-ever Freeware Utilities

There are a lot of great freeware programs out there. Many are as good or even better than their commercial alternatives

Liegen tegen vrouwen is goed

Of "fotomodellen aangevallen door bontjassen". Leuke site met veel onzin.
Algemeen Lachblad

Fw: [Dutch Internet Survival Kit] Kindertent

Klein foutje aan mijn kant was even het aanmaken van een blog aan het testen door via email een blogje te posten. het werkt maar had hier eerst een draft van moeten maken alvorens deze direct op mijn site te zetten :-). Dus ook via mijn mobieltje kan ik mijn site voeden! ga dit zo ook even aan de tand voelen

Kinderen hebben de Toekomst. Maar laten we ze nu nog maar even kind laten.
Met www.kindertent.nl kunnen kinderen spelende wijs kennis maken met programmaatjes spelletjes en nog veel meer. Niet alleen voor kinderen geschikt, want in iedere ouder schuilt wel een kind.


donderdag 2 september 2004

Nederland is Vol

Panorama - Met flitspalen dan! Een duitse site geeft een mooi overzicht van de flitspalen-dichtheid in een klein deel van Europa. Vaak zeggen beelden meer dan 1000 woorden....

Sun neemt weblogontwikkelaar in dienst

Op ZDNet UK is te lezen dat Sun de programmeur van de weblogsoftware Roller in dienst heeft genomen. De site baseert deze berichtgeving op de weblog van de betreffende programmeur David Johnson. Volgens Johnson komt hij in dienst als fulltime ontwikkelaar, waarbij hij verder zal werken aan Roller. Volgens Jonathan Schwartz, directeur bij Sun, zijn weblogs belangrijk om direct en efficient te kunnen communiceren met klanten. Bovendien zijn weblogs van werknemers vaak goede reclame voor een bedrijf, aldus de directeur.

lees verder

EvilLyrics - Winamp lyrics search

Automatically searches for lyrics as your song is played in your player. Also compatible with Realplayer, Musicmatch, and Windows mediaplayer 9.

woensdag 1 september 2004

Trajectcontrole begint deze week

Deze week worden de eerste twee van zes nieuwe trajectcontrolesystemen in gebruik genomen. Bij trajectcontrole wordt de snelheid niet op één punt gemeten maar gaat het om de gemiddelde snelheid over een langere afstand. Trajectcontrole werkt in principe zeven dagen per week en 24 uur per dag. De pakkans is 100 procent. Wie te hard rijdt wordt altijd geregistreerd en krijgt automatisch een bon thuisgestuurd.

Het systeem werkt met camera's die boven de weg hangen. Daardoor is het volgens het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie minder vatbaar voor vandalisme. Het systeem functioneert sinds mei 2002 op de A13 bij Overschie, waar inmiddels nog maar 1 procent van de gebruikers te hard rijdt.

Na de A4 en de A12 volgt volgende week de N919. De Zeelandbrug en de A2 volgen naar verwachting in oktober of november. In Flevoland zal een verplaatsbaar systeem worden gebruikt. De trajecten zijn gekozen omdat er relatief veel ongelukken plaats vinden die met de snelheid te maken hebben.

Op de trajecten is al een tijdje proef gedraaid, zonder dat er bekeuringen zijn uitgedeeld. Op de A4 bleek het overtredingspercentage boven de 10 procent te liggen. Het systeem moet een aanvulling zijn op bestaande controles, zoals flitspalen en zal deze niet vervangen.

Transfer Kone naar Ajax ketst af

De overgang van Roda-aanvaller Arouna Kone naar Ajax is op het laatste moment afgeketst.

De Ivoriaan onderging in Amsterdam een medische keuring, maar die verliep niet helemaal vlekkeloos. Een tweede keuring was noodzakelijk, maar door het sluiten van de transfermarkt ontbrak de tijd om die nog uit te voeren.

Kone moest bij Ajax de opvolger worden van Zlatan Ibrahimovic, die dinsdag een verbintenis tekende bij Juventus. De Griek Yannis Anastasiou zou de omgekeerde weg bewandelen - Roda JC wilde hem tot 1 januari 2005 huren van Ajax - maar ook die overgang gaat nu niet door.

dinsdag 31 augustus 2004

Kindertent

Kinderen hebben de Toekomst. Maar laten we ze nu nog maar even kind laten.
Met www.kindertent.nl kunnen kinderen spelende wijs kennis maken met programmaatjes spelletjes en nog veel meer. Niet alleen voor kinderen geschikt, want in iedere ouder schuilt wel een kind.


Zlatan Ibrahimovic naar Juve

Zlatan naar Juve, Koné naar Ajax. Zlatan Ibrahimovic vertrekt voor vier jaar naar Juventus, zo meldt De Telegraaf. De Italiaanse club bereikte maandagavond een akkoord met de zaakwaarnemer van de Ajax-spits, die zelf acte de présence gaf op het jaarlijkse Gala Voetballer van het Jaar


voetbaltraining

Het voetbal seizoen is weer begonnen, De van Bastens de Cruyfjes en de Gullit's komen weer in actie. Heb je geen inpiratie voor een training voor de kinderen. kijk even hierop.

Metro

De metro op het internet gratis in pdf formaat te lezen

My bookmarks

"MyBookmarks is a free Internet service that allows you to keep your browser bookmarks and favorites online so you can access them from anywhere."

Een gratis service voor surfers die overal hun bookmarks (favorieten) bij de hand willen hebben. Lokaal kun je werken met een java-applet waarmee je kan surfen en bookmarks kan beheren. Door ze te synchroniseren met die op de server bij MyBookmarks.com kun je via je aanmeldnaam en wachtwoord bij je bookmarks vanuit iedere browser. Persoonlijk gebruik ik deze service al enkele jaren en ben er zeer tevreden over.

bron:Pepperdepep