Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 22 oktober 2004

Historisch Fotoarchief

Het ANP heeft een historisch fotoarchief online gezet. De geschiedenis van 1900 to nu is via 300,000 foto's in 800 albums te bekijken.

Bron: DDR

donderdag 21 oktober 2004

Belachelijk, complete verbijstering!

Parkeerverbod voor terreinwagens in Nijmegen. Wie voelt zich geroepen om hier op te reageren?

NIJMEGEN - De Nijmeegse gemeenteraad heeft het stadsbestuur woensdagmiddag opgedragen een parkeerverbod voor grote terreinwagens in de stad in te voeren. Een motie om dat verbod te bewerkstelligen van GroenLinks is met negentien stemmen voor en zestien tegen aangenomen.bron: Telegraaf

woensdag 20 oktober 2004

Wereldsnelheidsrecord op de fiets


Oud-beroepswielrenner Jeroen Blijlevens gaat het absolute wereldsnelheidsrecord op de fiets aanvallen. Op de zoutvlakte in het Amerikaanse Utah moet hij het record van Fred Rompelberg, die een snelheid van 268.831 km/uur haalde, breken.

Fred Rompelberg reageerde enthousiast op de aanvalspoging van Blijlevens. De 58- jarige Limburger heeft zelf een aanbieding van 2 miljoen dollar van een multinational gekregen om het record nogmaals aan te vallen. ?Ik was van plan om augustus een poging te wagen, maar nu zal ik dat uitstellen tot eind september nadat Jeroen zijn aanval heeft ondernomen. Blijlevens lijkt me een renner die dit record kan breken. Het gaat om vier elementen. Je moet in topconditie zijn, over een super stuurtechniek beschikken, geen angst kennen en veel geld hebben.?

Bron: Telegraaf

Van Gaal eindelijk weg bij ajax

"Eindelijk!"

Twee kapiteins voor voetbalzaken die ook nog eens verschillende visies hebben gaat niet werken. Ik heb meer vertrouwen in Koeman als enige leider. Nu lijdt hij alleen maar.....

Louis van Gaal legt zijn functie als technisch directeur bij Ajax neer. Dat meldde sportcommentator Jack van Gelder in het tv-programma Studio Sport, na afloop van de Champions League wedstrijd Ajax - Maccabi Tel Aviv. Louis van Gaal wilde vanavond nog niet op de geruchten ingaan. "Wacht nou maar af", reageerde de voormalig voetbaltrainer naar Van Gelder.

dinsdag 19 oktober 2004

Zomertijd eindigt op zondag 31 oktober

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober kunnen mensen weer een uurtje langer slapen of uitgaan, want dan eindigt de zomertijd en begint de wintertijd. De klok wordt om 03.00 uur een uur teruggezet, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren. De wintertijd geldt niet alleen voor Nederland, maar voor alle landen in de Europese Unie.

Bron: Metro

Op zoek naar een advocaat

"Er was eens een tuinhuisje......."

Had vanmiddag de Gelderlander aan de lijn. Ik vroeg haar ook eens te kijken naar mijn Berghse weblogs om te kijken of er kwetsende passages tussenstonden. ?Het enige wat ik kan vinden zou dat over Jongkind kunnen zijn. Hij kan zich in zijn integriteit aangetast voelen", zei de verslaggeefster. Ik was verrast, want het was gewoon een constatering dat wethouder Jongkind voordeel had gehad aan bestemmingsplanwijzigingen. Ja als je het echt verkeerd wilt lezen dan zou je eruit kunnen opmaken dat hij actief goed voor zichzelf gezorgd heeft. Had hij me dat maar laten weten. Ik zit hier niet op mijn web-log te typen om mensen te kwetsen? Dus ik heb die verkeerd gelezen logs in de ruststand geplaatst.

Lees verder

Paul succes!

maandag 18 oktober 2004

Aan advocatenkantoor Nysingh

Geacht advocatenbureau Nysingh.

U hebt me een 85 pagina tellende dagvaardiging gestuurd. Ik begrijp dat u betaald wordt door de gemeente Bergh om mij te volgen ondermeer via mijn web-log.. Vandaar dat ik me via dit medium tot u richt. Het betreft de dagvaardiging Paulus Joseph Maria Freriks, wonende te Zevenaar en de zaak vindt plaats op 3 november, des voormiddags te 10.00 uur (tien uur)voor de rechtbank te Arnhem.

Ik mis pagina 2 (twee). Zou u me die alsnog na kunnen sturen?

Daarnaast blijkt dat het dossier gefaxed is naar de gerechtsdeurwaarder. De kwaliteit is daardoor ,denk ik, op diverse delen van zeer belabberde kwaliteit. Zo zijn dingen niet te lezen en foto-s niet te zien. Mijn verzoek is dus of u mij een digitale versie wilt sturen ( p.freriks@chello.nl ) of een goed gecopieerd exemplaar. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,

Paul Freriks.

De orginele brief

Bron:Weblog Paul Freriks

zondag 17 oktober 2004

Wikipedia NL

Wikipedia is een gemeenschapsproject met als doel in elke taal vanuit een neutraal standpunt een vrije encyclopedie op het web te creeren. Wikipedia is gratis en zonder aanmelding te gebruiken om informatie te zoeken, toe te voegen of te bewerken. Hierdoor kan Wikipedia geen enkele vorm van garantie geven over de juistheid van de aanwezige informatie. Experimenteren kan in de zandbak. Deze Nederlandstalige Wikipedia telt momenteel 38259 artikelen"

Bron: Computertotaal november 2004