Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 9 september 2005

Plasma/Lcd: aanbiedingen

In navolging van het Mycom lcd topic en de recente prijsdaling van de zgn."platte" tv's, dacht ik dat het tijd is om een overzicht te maken van alle actuele aanbiedingen op plasma / lcd gebied. Ik vond echter nog geen centraal topic met daarin een overzicht van alle aanbiedingen en de aldi/lidl topics gaan toch niet zo specifiek in op deze produktgroep.

Bron: www.tweakers.net

33 Home Cinema tips

Wanneer u zich wenst te verdiepen in Home Cinema apparatuur, kunt u dagen op internet surfen op zoek naar relevante informatie. Wat is de meest geschikte technologie voor mijn situatie? Welke grootte is ideaal? Kan het scherm beveiligd worden? Welke ergonomische aspecten zijn van belang?


Bron: www.dedigitalerevolutie.nl

Amerikaanse staat wil af van Microsoft Office

De Amerikaanse staat Massachusetts heeft verregaande plannen om Microsoft Office in te ruilen voor andere office-pakketten met een open document-formaat.bron : www.infoworld.nl

Programmeerbare afstandsbediening


Logitech® Harmony® Remote 655. De afstandsbediening voor het gezin.

Voor prijzen zie tweakers.net

donderdag 8 september 2005

Hoge boetes voor te langzame automobilisten

De door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat opgestelde top 10 van ergernissen in het verkeer klopt volgens mij niet. Te langzaam rijdende medeweggebruikers mijn grote ergenis! Wat volgens mij veel van de daarin genoemde verkeersovertredingen (zoals bumperkleven en rechts inhalen) zouden kunnen voorkomen, is als iedereen de toegestane snelheid rijdt en niet langzamer. Het is echt vreselijk irritant als er iemand voor je rijdt met 60 km p/u op een eenbaansweg waar je 80 mag. Volgens mij weten veel mensen niet goed hoe hard ze ergens mogen rijden, of weten ze niet waar het gaspedaal zit, want langzaamrijders zie je helaas overal, met name op zondag. Als iedereen wat meer met het verkeer om hen heen meerijdt, dan zou dat denk ik iedere dag veel filekilometers schelen. Wat mij betreft zouden er hoge boetes moeten worden gegeven aan te langzame rijders, want ook met te langzaam rijden ben je een gevaar op de weg!

bron: Mening van een Metro lezer

RITS IN VEST STOORT PACEMAKER


Een vest met een ritssluiting kan een pacemaker behoorlijk in de war brengen. Tenminste, als die rits magnetisch is, wat tegenwoordig bij kinderen
nogal eens voorkomt. De Franse onderzoekster Aime Bonny waarschuwt dat het magnetisch veld ertoe leidt dat de pacemaker zijn energie verspilt.


Bron: Metro

Telegraaf-scorebord

Bekijk op het Telegraaf-scorebord alle uitslagen

dinsdag 6 september 2005

Stop de BewaarplichtDe bewaarplicht is geen oplossing!De Europese ministers van justitie en de Europese Commissie willen informatie over het telefoon- en internetverkeer van 450 miljoen Europeanen gaan bewaren. Als u zich zorgen maakt over dit plan, vul dan alstublieft deze digitale petitie in.

Bron: Metro

Brein helpt ouders met verwijderprogramma

Tja... Keep on dreaming.

Stichting Brein start deze maand een nieuwe campagne die tot doel heeft om ouders bewust te maken van de mogelijk illegale bestandsuitwisseling via internet door hun kinderen. Brein zal voor dit doel een brochure uitgeven die ouders erop wijst dat zij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor strafbaar gedrag van hun kinderen. Ook wordt er uitgelegd welke gevaren er schuilen in het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde bestanden, zoals het onaangekondigd binnenhalen van virussen en porno en het per ongeluk delen van privacygevoelige informatie. Brein adviseert ouders daarnaast om met hun kinderen te praten over de gevolgen voor de makers van beschermd materiaal, die inkomsten mislopen vanwege de illegale distributie van hun werk.

bron: www.tweakers.net

Best Free Outlook Express Backup

This free utility allows you to do a full or selective backup of OE's critical files including mail folders, newsgroups, address book and identity settings. download (2.1MB)

Bron: Frankwatching

Snapfiles (All Freeware)

Top 100 Freeware Downloads Based on the number of downloads during the past month.

maandag 5 september 2005

Komende tien jaar 100% banengroei voor IT-ers

Uit een onderzoek van het Amerikaanse Bureau of Labour Statistics, onderdeel van het ministerie van Werkgelegenheid, blijkt dat het aantal banen in de IT-industrie tussen 2000 en 2010 zal verdubbelen. Het aantal banen voor software-applicatie-ontwikkelaars zal in deze periode met honderd procent stijgen, terwijl de banen voor ontwikkelaars van systeemsoftware met negentig procent zullen worden verhoogd. Netwerk- en systeembeheerders zien het aantal banen in hun sector met ruim tachtig procent groeien, terwijl analisten het moeten stellen met een verwachte groei van zestig procent

Lees verder op Tweakers

PC voor senioren

Er is een speciale PC voor ouderen op de Nederlandse markt gekomen. De simPC wordt verkocht in combinatie met een abonnement voor ondersteuning .

Bron: De Digitale revolutie

Goedkoper tanken

Wilt u weten waar u bij u in de buurt goedkoper kunt tanken? Vul dan hieronder uw postcode (4 cijfers) en brandstofkeuze in en wij tonen u een zo actueel mogelijk overzicht van de verschillende tankstations bij u in de buurt. Inclusief prijzen, afstand en datum van de laatste registratie (peildatum).