Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 19 november 2004

Smart versus PoloBij een verkeersongeval in Rotterdam boorde een Smart zich in een VW Polo die daarbij op zijn kant kwam te liggen.

Cijfer 1,5

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft een uitgebreid netwerk van zakelijke belangen en bankrekeningen ontdekt op naam van de vorige week overleden Palestijnse leider Yasser Arafat en diens organisatie, de PLO. De totale waarde schat de CIA op ongeveer 1,5 miljard dollar. Dat berichtte het Oostenrijkse tijdschrift Format gisteren.

Metro

Amerikaanse auto van het jaarDE CHRYSLER 300 ook wel de Baby Bentley genoemd, is door de lezers van het Amerikaanse autotijdschrift "Motor Trend magazine" gekozen tot auto van het jaar 2005.

Metro

donderdag 18 november 2004

Seks voor het huwelijk

Ongeveer de helft van de leden van de Evangelische Omroep (EO) had seks voor het huwelijk. Daarvan heeft de helft er naderhand spijt van gehad. Dat blijkt uit een onderzoek onder 929 EO-leden, waarvan de resultaten woensdag werden gepresenteerd tijdens een symposium in Amersfoort.

Lees verder

Vaatwasser is de vredesstichter in huis

De belangrijkste reden mag dan tijdsbesparing zijn, toch is een op de vijf Nederlandse mannen van mening dat een vaatwasser in huis goed is voor je relatie. De vaatwasser voorkomt namelijk echtelijke ruzies over het doen van de afwas, concludeert vaatwasmiddelenfabrikant SUN in een donderdag gepresenteerd onderzoek onder 549 mensen.

Telegraaf: Lees verder

Twijfelachtig taalgebruik

VERFRISSEND!!

The Engrish

Engrish can be simply defined as the humorous English mistakes that appear in Japanese advertising and product design

woensdag 17 november 2004

Google DeskbarThe free Google Deskbar lets you search with Google right from your Windows taskbar. Get the information you're looking for without having to switch applications or launch a web browser.

Online kinderopvang boeken

MET DE INTRODUCTIE van de website kol.nl is nu ook kinderopvang via internet te regelen. Kol.nl heeft een volledig databestand van kinderopvanglocaties in Nederland en biedt toegang tot een actueel aanbod van beschikbare opvangplaatsen. Opvallend is dat er meestal geen sprake is van wachtlijsten. Op basis van de opgegeven postcode geeft het systeem een overzicht van alle kinderopvangcentra (inclusief gastouderbureaus en naschoolse opvang) in de omgeving. Wanneer er plaatsen vrij zijn is dat meteen te zien. Ouders kunnen direct contact leggen met het centrum van hun keuze. Gebruik van de website is gratis.

Metro

Record - Heel veel piercingsELAINE DAVIDSON is de vrouw met de meeste piercings ter wereld. Hiermee staat zij in het Guinness Book of Records dat haar vijftigjarig bestaan viert.

Metro

Belastingtip

Wie al jaren een werkkamer thuis aftrekt van de belasting, wordt het vanaf volgend jaar nog moeilijker gemaakt. Eén aspect dat velen die een werkkamer hebben ingericht over het hoofd zullen zien, is de toegang tot de kamer. Die moet een aparte, van buiten te bereiken ingang hebben. Dat betekent dus voor iedereen die nog zo?n kamer gaat inrichten: maak ?m niet op zolder, maar juist op de begane grond. Een chaletje in de tuin is ook een goeie optie.

Metro

Terug naar de schoolbankenBlokje van de foto staat voor aandacht die onze prins toont voor het laakkwartier. Maar als oud stafwachter en unifil soldaat mag ik wel zeggen dat de "aandacht" van onze politiemensen om onze prins te beschermen echt te wensen overlaat. Back to the Basics. Het is geen theekransje!

Metro

Google Desktop SearchGoogle Desktop Search is how our brains would work if we had photographic memories. It's a desktop search application that provides full text search over your email, computer files, chats, and the web pages you've viewed. By making your computer searchable, Google Desktop Search puts your information easily within your reach and frees you from having to manually organize your files, emails, and bookmarks.

More

dinsdag 16 november 2004

Real Nature Woman

Real live

Codecs

Niet ieder film- of geluidsbestand kan zomaar worden afgespeeld op je computer. Soms moet je eerst nog even de juiste codec downloaden

DDR

Papier besparen

Dat kan met het programma FinePrint. Hiermee kun je meerdere pagina's, printopdrachten op één vel papier afdrukken en zelfs A4 boekjes printen!

DDR

Siameese tweelingOP DE KINDERAFDELING van het Universiteitsziekenhuis in het Poolse Krakau werd gisteren een Siamese tweeling geboren. Of de tweelingmeisjes operatief worden gescheiden, wordt nog onderzocht door de betrokken artsen.

Boete voor verkeerd zingen

MEXICO Een Mexicaanse is beboet omdat zij het volkslied niet helemaal correct heeft gezongen. Guadalupe Madrigal was gevraagd het volkslied ten gehore te brengen voorafgaand aan een voetbalwedstrijd op 30 oktober. Tijdens het zingen haperde ze een paar maal omdat ze de tekst een beetje kwijt was. Dat kostte haar 31 euro.

65.605

De ANWB heeft van de kersverse hulpverlener Route Mobiel 65.605 opzeggingen gekregen. Alleen mensen die zijn aangesloten bij de ANWB, kunnen lid worden van de Wegenwacht.

metro

PIM de Grootste NederlanderPim zal nu voor altijd worden herinnerd. De winnaar werd bekend na een beoordeling op de punten leiderschap, nalatenschap, moed, genialiteit en medemenselijkheid. Honderdduizenden Nederlanders deden de afgelopen weken via internet en via de telefoon mee aan de uitverkiezing.

Pim rust in vrede ...

Duizenden klachtenRuim 13.000 consumenten hebben inmiddels meegedaan aan een protestactie tegen de stijgende kosten die banken in rekening brengen. Bankzaken worden steeds duurder, bleek eerder uit onderzoek van de Consumentenbond. De bond vindt het niet kloppen dat klanten meer moeten betalen, terwijl banken hun filialen sluiten en de dienstverlening niet optimaal is.

Metro

maandag 15 november 2004

Auto van het jaar 2005Het puntenverschil tussen de 2005-winnaar Toyota Prius en nummer 2 Citroen C4 in de verkiezing Auto van het Jaar is enorm te noemen. We moeten tot 1998 terug om nog zo'n overweldigende overwinning te zien. Dat was toen Ford met de Focus de 1999-titel in de wacht sleepte. Een overzicht met alle winnaars en verliezers.

Ajax - Feyenoord

Dutch champions Ajax were held to a 1-1 draw by arch-rivals Feyenoord on Sunday, both sides losing further ground on leaders PSV Eindhoven.

CNN Full story

Populairste werkgever

Gaat het zo slecht met nederland?

De populairste werkgever onder economische, juridische en technische starters is opnieuw Philips.

Top 25 en lees ook eens wat werknemers in de wandelgang van deze top 25 werkgevers vinden.

Grootste Nederlander. Pim ?

Vanavond valt eindelijk de beslissing: wie is de Grootste Nederlander aller tijden? De grootste kanshebbers zijn op dit moment Pim Fortuyn, Willem Drees en Willem van Oranje.

Vanavond NL-1 21:05, de finale

Metro

POLITIE HELPT SLIMME DIEF AAN BUIT

Een brutale juwelendief in een stadje ten noordwesten van Parijs meldde zich bij een politiebureau als eigenaar van een juwelenzaak die zijn sleutels was vergeten. De politie schoot te hulp en belde zelfs een slotenmaker die de deur wist te openen. De dief laadde zijn buit in en rende de winkel uit.

Metro