Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 3 juni 2005

Makkelijk notities bijhoudenEvernote is een programma waarin je alle mogelijke notities kunt bijhouden, inclusief plaatjes en hyperlinks. De mogelijkheden van dit gratis programma zijn groot.

DDR

TWEE MAANDEN OP JE RUG

ZE LAG TE DOUCHEN, lag te eten en lag te sporten. Ursula Verdonk bracht de afgelopen twee maanden liggend door. Zij was een van de twaalf vrouwen die meededen aan een bedrust onderzoek van het Europese Ruimtevaartagentschap ESA. Het onderzoek had tot doel de effecten van gewichtloosheid op het vrouwelijk lichaam te onderzoeken. In bed met het hoofd zes graden omlaag treden effecten op die vergelijkbaar zijn met die bij astronauten in de ruimte.

ESA/ANP

donderdag 2 juni 2005

Weg met Messenger

Hoewel Messenger (niet te verwarren met MSN Messenger of Windows Messenger) bedoeld was om berichten uit te wisselen tussen clients en servers, wordt de service nu vooral misbruikt door adverteerders. U kunt Messenger zelf uitschakelen, maar dit is een ingewikkeld proces. Veel gemakkelijker is het om ?Shoot The Messenger? te downloaden. Dit kleine en gratis tooltje geeft u de mogelijkheid om met een enkele klik Messenger uit te schakelen. Het programma geeft duidelijk de status van de Messenger-service op uw pc weer.
Download: http://www.grc.com/stm/shootthemessenger.htm

Bron:computertotaal

K-Lite Mega Codec Pack 1.32

Download u ook wel eens een film van internet? Dan weet u ook hoe vervelend het is als u de film vervolgens niet kunt bekijken. Dit komt vaak omdat u niet beschikt over de juiste codec om de film mee af te spelen. Om dit te voorkomen heeft KL Software het gratis programma K-Lite Mega Codec Pack ontwikkeld. Het Mega Codec Pack is een uitbreiding op K-Lite Codec Pack Full, dat ook beschikbaar is via de site van KL Software. K-Lite Mega Codec Pack bevat naast het Codec Pack Full ook de Codecs van Real Alternative en Quicktime Alternative. Dit zijn twee populaire alternatieven voor RealPlayer en Quicktime. Ook Bsplayer en Ffdshow zijn inbegrepen bij dit programma. De installatie van het Mega Pack is erg makkelijk. Na het downloaden start u de installatie. Tijdens de installatie kiest u voor alle standaardopties. Dit is voor de meeste mensen voldoende. Als u later onderdelen wilt toevoegen of verwijderen, dan zult u eerst het Mega Codec Pack volledig moeten verwijderen. Daarna kunt u het Mega Codec Pack opnieuw installeren met alleen de onderdelen die u wilt. Na de installatie van het Mega Codec Pack hebt u alle bekende en een aantal minder bekende codecs in één keer op uw computer staan.

K-Lite Mega Codec Pack 1.32 - 24,0MB
Windows 9x/ME/NT/2000/XP/2003
Info: http://www.codecguide.com/
Download: http://www.codecguide.com/download_mega.htm

Bron:computertotaal

Site peilt mening over nieuwe verkiezingen

Is het tijd voor nieuwe verkiezingen na de keiharde afwijzing van de grondwet? Volgens CDA Kamerlid Astma moet dat zeker aan de orde moet komen in het parlement. Maar verkondigt Astma ook de mening van de ?gewone Nederlander?? Op www.volkspoll.nl kan het volk zijn stem uitbrengen.

Daarom ben ik test-engineer geworden

80% van de applicaties wordt ongetest in gebruik genomen. 40% van de onvolkomendheden van applicaties wordt door eindgebruikers ontdekt. 50% van de implementaties van applicaties wordt weer ongedaan gemaakt. 80% van de niet-geplande IT downtime wordt veroorzaakt door gebreken in applicatiesen knelpunten in operationele processen.

[Gartner]

Verander 2 bytes en XP Home wordt XP Pro

Windows XP Home blijkt omgezet te kunnen worden in Windows XP Professional. Het veranderen van 2 bytes is voldoende om Windows op te waarderen.

woensdag 1 juni 2005

Download Notifications

We want to make it easier for you to stay up to date with the latest drivers, trial software, service packs, and other downloads from the Microsoft Download Center. Spend Less Time Searching Let us save you time finding the downloads you need to keep your Microsoft products up to date. Sign up for Microsoft Download Notifications, and each week we will send you a customized e-mail message that notifies you of new downloads available in categories you have selected. Microsoft Download Notifications are currently available in English only.

Microsoft USB Flash Drive ManagerUse this application to backup and restore presentation, pictures, songs and applications from and to USB Flash Drive devices and take them with you. Use USB Flash Drives to store personal data, to keep your network configuration and to share information with your friends.

Concurrentie van internet

STEEDS MEER WINKELS lijden onder de concurrentie van internet. In het vakblad Keuken en Badtechniek luidt de keukenbranche de noodklok en het deze sector is er niet als enige de dupe van dat mensen op internet goedkoop shoppen.

dinsdag 31 mei 2005

SSA Global Technologies

SSA Global Technologies, het moederbedrijf van het Barneveldse Baan, is sinds gisteren genoteerd aan de technologiebeurs Nasdaq. De opbrengst van de aandelen kwam fors lager uit dan gehoopt.

computable

Porsche.pagina.nl

Porsche.pagina.nl is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot de Startpagina-dochter van het Jaar 2005. Tijdens de zevende Startpagina Dochterdag, in het Science Center Nemo, kwam de door de twintigjarige Ruben Zoethout samengestelde pagina als meest aansprekende uit de bus.

maandag 30 mei 2005

PDA - Cabinstaller

This program is an installer for CAB files and allows to install PPC programs into the specified folder instead of that by default created by the standard installer.

PDA - TomTom VoiceSwitcher

VoiceSwitcher is a tool which can be used in adjunction to TomTom and CheckPOInt. In both applications you can set a 'voice theme' which can be used to give you 'instructions'. Skinable now.

Maak geheugenkaartjes sneller!

Het enige dat we moeten doen om een geheugenkaartje sneller te maken is dus de clustergroote verhogen, die doe je simpelweg door het kaartje opnieuw te formatteren, met enkele aangepaste instellingen.

Raadpleeg de ReferendumWijzer

De Referendumwijzer helpt de kiezer zijn standpunt te bepalen bij het referendum over de Europese Grondwet. De ReferendumWijzer bestaat uit 25 stellingen over de belangrijkste veranderingen die in de Europese Grondwet worden voorgesteld. Daarnaast kunnen nog zeven extra stellingen beantwoord worden die een waardering van de Europese Unie aangeven.

BIG MAC-index

Liefhebbers van een Big Mac zijn het voordeligst uit in Rusland en Oekraï ne. In vestigingen van McDonald's in deze twee landen kost het befaamde broodje hamburger slechts 1,19 euro.Telegraaf

zondag 29 mei 2005

Microsoft Virtual PC vs. Virtual Server

At last found a good understandable overview which I can share
with my colleagues.

More Free Software

thefreecountry.com's collection of free programming resources, free webmasters' resources and free security resources