Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 4 december 2004

Recap - All D.I.S.K. blogs November

Recap Dutch Internet Survival Kit - D.I.S.K. blogs november

Scheldwoordenvocabulaire

Schande neen ik niet hoor! Bond tegen het vloeken

Wat is vloeken? Voor velen is vloeken het verzamelbegrip voor allerlei vormen van grof taalgebruik. Eigenlijk is dat niet juist.

Country profile: The NetherlandsThe bitter experience of invasion and occupation during World War II led the Netherlands to abandon neutrality in 1945 and become a leading supporter of international cooperation

BBCnews

Circle virtual cd - freeware

Circle Virtual CD creates a virtual CD-ROM drive on your Windows PC. This allows you to make images of your favorite CD-ROMs and use them without inserting a CD into a CD-ROM drive. Circle Virtual CD: 1) improves the speed at which you access data, 2) stops you from having to switch disks in and out of your CD-ROM drive. Use Circle Virtual CD to easily access your favorite games, favorite music or favorite software programs. Since Circle Virtual CD uses CircleScan(tm), nearly *any* CD can be imaged

downloadpage

Catch the sperm unlimited

leuk spel: doel, vangen van AIDS-virussen door het afschieten van condooms. Deze virussen mogen er absoluut niet doorheen glippen, anders is het game over. Er komen ook andere SOA's en zaadcellen op je af.

download 3,5MB

vrijdag 3 december 2004

Firefox de betere browser

De opmars van Firefox lijkt op dit moment niet te stuiten. Miljoenen mensen hebben hun toevlucht tot dit alternatief van Microsofts Internet Explorer genomen en dit aantal groeit iedere dag. Wat zijn de achtergronden van dit opmerkelijke succes?

Lees verder op webwereld

Woord van het jaar 2004: blog

Nu het jaareinde met rasse schreden nadert, wagen enkelen zich al aan een terugblik op 2004. Zo stelt het internetwoordenboek van Merriam-Webster dat "blog" onbetwistbaar de eerste plaats bezet in de lijst met meest opgezochte woorden. Web logs, of blogs, werden in 2004 vrij populair en kwamen dan ook verschillende keren in het nieuws. In eigen land werd in mei de website Web-log.nl overgenomen door uitgever Ilse en in dezelfde maand voerde Google enkele aanpassingen door aan zijn Blogger-service

Lees verder

Typetje prins Bernhard

dj Edwin Evers stopt met het imiteren van prins Bernhard, nu deze is overleden. Dat zei hij donderdag tegenover het ANP. ,,Ik vind het niet chique om er nu nog mee door te gaan'', aldus de presentator van het ochtendprogramma Evers staat op. ,,Toen ik hoorde dat hij ongeneeslijk ziek was, had ik al besloten ermee te stoppen'', verklaarde Evers. De dj imiteerde de prins tien jaar lang. ,,Het was iemand waar je heel veel mee kon. Vanwege zijn accent, maar ook vanwege zijn bewogen leven.'' Hoe goed Evers Bernhard nadeed, bleek toen Rik Felderhof een telefoontje kreeg van de prins. Felderhof zou een programma met de prins maken en Bernhard belde hem hoogstpersoonlijk op. De programmamaker dacht echter dat hij voor de gek werd gehouden door de 538-dj, zo verklaarde hij later in een interview. Evers vindt het jammer dat Bernhard uit zijn repertoire verdwijnt, omdat het ,,een leuk typetje was om na te doen''. Hij heeft nog geen andere leden van het koningshuis op het oog. ,,Er zijn er weinig zo kleurrijk als Bernhard was.''

[Radio.NL]

(BAD 2004 II)

De 2e Wireless Nederland Bouw Antenne Dag (BAD 2004 II)

Op zondag 10 oktober 2004 was de tweede Bouw Antenne Dag een feit. Zoals de naam al aangeeft, draait de antennebouw dag om het zelf bouwen van WiFi antennes. De Omni (van Pe2er), de bi-quad (van Tom Duijkers), en de Patch antenne zijn gebouwd. Voor deze antennes waren "IKEA pakketjes" samengesteld met daarin alle onderdelen om de antenne te bouwen, inclusief N-connector voor een standaard aansluiting. In totaal waren er zo'n 70 mensen aanwezig en zijn er even zovele WiFi antennes gebouwd. Merijn Gelens (journalist) en Richard Lotte (fotograaf) van het populaire computertijdschrift "Computer Idee" hebben een verslag in woord en beeld gemaakt dat gepubliceerd is in nummer 25/04 (pagina's 26-29). Voor mensen die er niet bij waren, is het een goede manier om een indruk te krijgen.

GET THE BEST SPOT!

De best geteste WifiDetector voor het vinden van hotspots en wireless networks op 802.11b en 802.11g

Nice Quote

A psychiatrist is a fellow who asks you a lot of expensive questions your wife asks for nothing

expatica


Lachkatze

gewoon leuk: http://www.lachkatze.de/

donderdag 2 december 2004

Gouden Loeki viert verjaardag

Stemmers kunnen tot 22 december terecht op website goudenloeki.nl

Metro

Onmenselijke behandeling bij reintegratiebureauOp mijn 55e, nu bijna twee jaar geleden, werd ik werkloos. Na veel solliciteren heb ik per 1 december een baan gevonden voor 32 uur in mijn oude vak als directiesecretaresse. Voor de overige 9,5 uur moet ik blijven solliciteren, anders raak ik de uitkering voor die uren kwijt. Het UWV is hierin onvermurwbaar, maar dat is ook het enige wat ik op hen heb aan te merken. Waar ik wel veel op heb aan te merken is het reïntegratiebureau. Hoe ze je daar behandelen is ten hemel schreiend. Bij het intakegesprek werd gevraagd wat het me doet dat ik ww ontvang en daar niet voor werk. (Ik heb vanaf mijn 17e jaar in het arbeidsproces gezeten!) In het bijzijn van andere cursisten werd gesuggereerd dat ik solliciteer om het solliciteren en dat ik vast niet van plan was weer te gaan werken. Er werd mij geadviseerd een ander kapsel te nemen, mijn haar te laten blonderen en een andere bril aan te schaffen; dan werd ik vast en zeker meteen aangenomen. Uiteindelijk kreeg ik het advies om bij een begrafenisonderneming te gaan werken, dat vonden ze wel geschikt voor mij. Het lag er duidelijk bovenop dat de mensen van het reïntegratiebureau alleen maar willen scoren. Dat ze daarbij mensen beledigen, die al een heel werkzaam leven achter zich hebben, interesseert ze volgens mij geen fluit. En speel het spelletje maar mee, anders krijg je een negatief rapport en word je gekort op je uitkering.

Telegraaf

10 minuten om te vertrekkenDE BEJAARDE PALESTIJNSE vrouw Suhail Shabana, krijgt een uitzettingsbevel uitgereikt van een Israëlische militair. Het gezin moest het huis binnen tien minuten verlaten. De Israëlische autoriteiten geven regelmatig opdracht tot sloop van huizen. Deze zouden zonder vergunning gebouwd zijn.

Metro

Verboden schoen te zetten

TIEL, donderdag Er dreigt groot kinderleed in het Betuwse Tiel, nu er plotseling een plaatselijke verordening daterend uit 1618 in het stoffige gemeentearchief is opgedoken. Daarin staat beschreven dat kinderen in het jamstadje van Flipje officieel tijdens de sinterklaasperiode hun schoen niet mogen zetten. De Tielse archivaris Wim Veerman (60) deed de opmerkelijke ontdekking per toeval. ?Zoiets verwacht je toch niet, maar het staat er echt? Kijk maar!? Veerman heeft direct de Tielse burgemeester op de hoogte gesteld van het verbod. Volgens Veerman moet de plaatselijke verordening van 28 november 1618 wettelijk gezien worden nageleefd. De regel is volgens hem destijds ingesteld door het calvinistische stadsbestuur en daarna nooit meer ingetrokken. ?Die wet wordt door het gemeentebestuur dus al bijna vierhonderd jaar met voeten getreden. En dat is eigenlijk echt strafbaar.?

telegraaf

woensdag 1 december 2004

Veronica Top 1000 Allertijden

Op 29 oktober gaf Radio Veronica DJ Jeroen van Inkel het officiële startsein voor de luisteraars van Radio Veronica om weer te gaan stemmen op hun favoriete platen aller tijden. Luisteraars van het landelijke radiostation kunnen nog tot 12 december stemmen op de ?Veronica Top 1000 Allertijden?. De lijst zelf zal worden uitgezonden van 20 tot en met 26 december 2004.

MyIE2, veel extra browser mogelijkhedenAl eerder hebben we hier aandacht besteed aan de programma's Slim Browser en Avant Browser, twee semi-browsers die functionaliteiten bieden die Internet Explorer mist

Are Blogs the Future of Journalism?

jnf82 writes "Recently bloggers were part of the forces compelling Trent Lott to resign as Senate majority leader and Dan Rather to apologize to viewers on national television -- leaving many to ponder if blogs could someday supplant traditional journalism. More likely they'll become a 'fifth estate' keeping watch over mainstream media and politics, says Dan Drezner and Henry Farrell in Foreign Policy Magazine's current issue. So will the new media revolution be blogged? 'No,' says Anna Marie Cox, author of Wonkette, 'A revolution requires that people leave their house.'"

Slashdot, read more

BesteKeus.nl

Leuk om in 1 oogopslag te zien wat de beste koop artikelen zijn

BESTE KOOP

chello underground

Games - speel via de chelloo site: snake, simon, Asteroids, invaders, pacman of tetris.

Nederlanders vinden Media Markt beste

CONSUMENTEN VINDEN Media Markt de beste winkelketen van Nederland. Op de tweede plaats staat Ikea, gevolgd door Hennes & Mauritz. Dat blijkt uit onderzoek van het brancheblad Elsevier Retail, de Hogeschool Utrecht en Q&A Research & Consultancy. Ruim 25.000 Nederlanders zijn ondervraagd. De Duitse keten Media Markt (consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten) is pas vier jaar geleden begonnen in ons land.

Metro

MP3-speler Philips allesbehalve simpelAMSTERDAM - Onder het motto 'sense and simplicity' probeert Philips te benadrukken dat zijn producten bij uitstek gebruiksvriendelijk zijn. Maar uitgerekend het apparaatje dat Philips beschouwt als het paradepaardje van de nieuwe ontwerpfilosofie, is in Amerika volledig neergesabeld.

Telegraaf: lees verder

Multiculturalism

If multiculturalism means that it's OK for 30,000 Turks to live in a certain quarter of Berlin, and never leave, and live like they're still in deepest Turkey, then the term is now discredited.

Decades of consensus about a multicultural society have been thrown into question recently as leading German politicians suggest that minorities living in the country need to do more to fit in.

BBCnews

AutoblogAutoblog is a blog "an online magazine" obsessively covering the auto industry. We aren't paid to mention specific products and we don't get to keep all of the cool stuff you see here. We just love cars. All advertising will be clearly labeled as advertising.

Pepperdepep

Polygoon viert Sinterklaas

Ieder jaar komt Sinterklaas in november naar Nederland om na zijn verjaardagsviering op 5 december weer naar Spanje te vertrekken. Polygoon volgde de Sint tijdens zijn komst en vertrek

100 krachtigste ict-bedrijven

Computable heeft een nieuwe lijst van de top 100 'krachtigste ict-bedrijven' uitgegeven en daarin valt meteen op dat de top 5 van vorig jaar precies hetzelfde als die van dit jaar. Dit betekent dat KPN de ranglijst aanvoert en gevolgd wordt door respectievelijk Vodafone, HP, Siemens en IBM.

Computable 100

Radio 538 verkoopt limosineRadio 538 verkoopt vandaag tijdens de ?Wereld Aids Dag? haar unieke paars-groene limousine aan de hoogste bieder. De opbrengst van de limo gaat naar Dance4Life, de nieuwe internationale actiecampagne waarbij jongeren zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids

dinsdag 30 november 2004

CheckPOInt for TomTom Navigator

Using your Pocket PC for navigation is cool: just connect it to a GPS receiver and start driving! There is a number of applications that enable your PDA for navigation. TomTom Navigator is a good choice.

One of the advantages of TomTom Navigator is that it allows you to download so called "overlays" from the internet. These overlays contain the coordinates of so called "points of interest" (POI's). If you put these overlays in the directory that contains the map data, TomTom Navigator will show the POI's on the screen:

Read more

Kazaa op eerste plaats in spyware top vijf

Volgens Computer Associates International vormt het peer-to-peer programma Kazaa de grootste spyware bedreiging op het internet. Het adware programma Ezula eindigde op de tweede plaats.

Top 5

De groeiende populariteit van een eigen weblog

van Nederland, web-log.nl, is de grens van 50.000 bloggers gepasseerd. Volgens de beheerders van de dienst heeft de site nu structureel ruim 1,2 miljoen pageviews per dag. Via web-log.nl kunnen internetters zonder html-kennis een eigen weblog maken, een site waarop mensen veelal gebeurtenissen uit hun dagelijkse leven en eigen opvattingen publiceren, waarop andere internetters weer reageren. Geschat wordt dat er op dit moment tussen de 150.000 en 200.000 actieve bloggers zijn in Nederland. Dan hebben we het over een groep die hun weblog dus ook echt bijhoudt en regelmatig van nieuwe informatie voorziet. De meeste bloggers zijn zo tussen 22 en 25 jaar oud, aldus Michiel Houben van beheerder Ilse. Iedere maand wordt het ledenbestand van de dienst opgeschoond, omdat de praktijk heeft uitgewezen dat veel beginnende bloggers hun weblog op den duur verwaarlozen.

Metro

In het afvoerputje van marokko.nl

Bezoekersaantallen schoten omhoog, nieuwe leden meldden zich met honderden tegelijk, maar adverteerders liepen weg. Sinds de moord op Theo van Gogh draaien de eigenaren, redactieleden en beheerders van het omstreden internetforum Marokko.nl overuren. Het verwijderen van strafbare, racistische, discriminerende, bedreigende en beledigende berichten is hun hoofdtaak. Het aantal bijdragen in het zogenoemde afvoerputje tot en met maandagavond: 77.678

Bron: metro

Blogtorrent en Bittorrent

Niet iedereen vindt het gebruik Bittorrent even makkelijk. Blogtorrent moet gebruik van het p2p-uitwisselsysteem iets eenvoudiger maken.

maandag 29 november 2004

Contact Expats

Are you buying, living, retiring, moving, studying, touring, trekking, working, being posted or just visiting abroad. Find expatriates......old friends, or even new ones, make online friendships. Contact the expat community worldwide

Lotters had Bergh geen vergunning hoeven vragen!

Er zijn nogal de nodige juristen die de rechtszaak tussen mij en Bergh (mr. de burgemeester en mr. cq meesteresse de gemeentesecretaris i.s.m avocatenbureau Nysingh) volgen. Zij attendeerden mij erop dat Lotters helemaal geen aanvraag had hoeven in te dienen bij de gemeente Bergh voor zijn tuinhuisje

lees verder

zondag 28 november 2004

Geurtjes top 10

Sint of kerst tip: Mannen en Vrouwen top 10 geurtjes

Kies jouw Website van het Jaar

De Website van het Jaar is de enige echte publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de eigenaar van de meest favoriete website. Welke site dat is? Dat bepaal jij! Op deze site kan je stemmen op jouw favoriete website van 2004. Om je te helpen bij het maken van je keuze hebben we vast 100 sites genomineerd. Deze zijn verdeeld over 10 categorieën. Om de genomineerden te bekijken, selecteer je één van de categorieën in het menu hiernaast. Stemmen kan van 1 t/m 30 november 2004. De winnaar van elke categorie ontvangt op 7 december tijdens de feestelijke Prijsuitreiking de Publieksprijs Website van het Jaar 2004. Maar jij kan ook winnen! Door je stem uit te brengen maak je kans op een fantastische reis...