Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 10 maart 2007

Abandonware. Gratis oude software

Naast freeware en shareware kom je tegenwoordig ook steeds vaker abandonware tegen. Dit is software waarvoor vroeger betaald moest worden, maar nu niet meer te koop is. Veel van deze software is nu gratis te downloaden via daarin gespecialiseerde websites.

Het gaat in de meeste gevallen om echt oude software, vaak nog uit het MS-Dos tijdperk. Denk aan titels als CorelDRAW 5, Microsoft Office 4, dBase IV en MS Dos 7.10. Maar ook meer recente software als Norton Ghost 2003 en Microsoft Works 4.0 zijn er te vinden.

Een goede en goedkope PC voor iedereen!supermarktpc.net is een website die informatie geeft over de beste PC aanbiedigen en randapparatuur. De lat ligt hoog en maar weinig aanbiedingen krijgen een vermelding op SPC. Steevast zijn Aldi en Lidl kampioen met hun concurrerende lage prijzen.

Digitale revolutie

Abonneren op de nieuwsbrief van de digitale revolutie behoort tot 1 van de DISK survial tips die ik iedereen zou willen meegeven. gewoon doen want je krijgt veel leuke en vooral goede informatie over software, hardware etc.

Zie het archief van dedigitalerevolutie.tv of meldt je direct aan!

vrijdag 9 maart 2007

Vista voor zo'n 80 euro!

Er is al voor € 82,= een VISTA Home Basic , voor € 88,= een Home Premium en voor € 161,= voor Ultimate Edition alle OEM versies. In de Computer Idee van maand februari nr. 5, staat een artikel dat er 70% lagere prijzen behaald kan worden door slim te kopen.

Nou ik zie geen enkel probleem om dit eens te doen, houdt er wel rekening mee dat je op je systeem geen andere hardware zoals een moederbord vervangt, want dan vervalt de licentie.

Dus een OEM versie hoort vanaf het moment van installeren bij de gebruikte hardware en vormt samen het systeem.

Kijk op www.tweakers.net voor de goedkoopste aanbiedingen.

Meer vinden met Google

Zoeken met Google is voor bijna elke internetter dagelijkse kost. Met een paar goed gekozen zoektermen vind u in no time wat u zoekt. Maar dankzij 'operators' liggen ook films, televisieseries en muziek voor het oprapen. Kwestie van de juiste operators...

lees verder op computeridee

woensdag 7 maart 2007

pcschoonmaak.nl

Op www.pcschoonmaak.nl worden computergebruikers stap voor stap door een schoonmaakprogramma geleid. Eerst komt het schoonmaken van de buitenkant van de pc aan de orde. Hierna volgt het opruimen van het systeem: van het logisch indelen van de harde schijf en het maken van back-ups tot een virus- en spywarecheck en het verwijderen van bestanden die tijdens het internetten worden opgeslagen.

Alles over Windows Vista

vista drop

Gaat u uw huidige pc 'upgraden' of overweegt u een nieuwe computer aan te schaffen waarop Vista reeds is geïnstalleerd? Of kijkt u liever nog even de kat uit de boom en bent u gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze nieuwe Windows?

bron : www.computeridee.nl

TweakVista

Eindelijk: een website die weet wat belangrijk is: tweaks voor Vista! De website biedt nieuwtjes en een goed bezocht forum. De tweaks voor Vista zijn netjes onderverdeeld in groepen als interface, veiligheid en prestatie.

bron: pcmweb