Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 20 mei 2005

You SubscribeYou Subscribe: RSS is a news aggregator that brings the news that matters to you right into your Microsoft Outlook inbox. Stay on top of news and your favorite blogs without all the surfing.

SpielbergDe nieuwe War Of The Worlds, binnenkort in de bioscoop

Jaapje SmitNatuurlijk heb je altijd baas boven baas qua stout zijn. Jantje Smit doet het volgens Party met stapels verschillende meisjes. De sekslust van Jantje is blijkbaar niet te stoppen. ?Mijn vrijheid is op dit moment belangrijker, laat mij maar even flierefluiten?, vertelt de hitsige Volendammer aan het blad. De zanger van liedjes over dode oma?s zegt verder dat zijn langste relatie ooit drieëneenhalve maand duurde. "Dat vond ik best lang!", aldus de 19-jarige womanizer. Hopelijk houdt Jantje zichzelf in bedwang wanneer hij weer optreedt voor Duitse omaatjes in een grote
bierhal.

METRO

www.efficiencytest.nlEEN LEUK doe-het-zelf testje dat u kunt doen in de tijd van de baas is de efficiencytest van internetbedrijf BBeyond. Op www.efficiencytest.nl kunnen werknemers kijken hoe het met hun slagvaardigheid is gesteld.

Ellemieke de meest sexy vrouw van NL

Ellemieke Vermolen mag zich "meest sexy vrouw" van Nederland 2005" noemen. De presentatrice eindigde op de eerste plaats in de vijfde verkiezing van het mannenblad FHM.

Uitzendingen Jiskefet

Nieuwe en oude uitzendingen van Jiskefet zijn allemaal via internet (nog eens) te bekijken

Nieuw platform voor werkMONSTERBOARD.NL is een nieuw platform gestart voor werk en carrière in de Informatie- en Communicatietechnologie: de ICT Community. Nu de ICT-branche aan een hernieuwde opleving begonnen is.

Vernieuwde Peugeot 307Op een anonieme foto-upload site is een kopie van een folder verschenen van de vernieuwde Peugeot 307

Hotmail vergroot opslagruimteMSN NEDERLAND heeft gisteren de uitbreiding aangekondigd van de opslagcapaciteit in Hotmail. Meer dan vijf miljoen Nederlandse gebruikers van de gratis e-maildienst krijgen voor eind juli 250 megabyte opslagruimte.

Verkiezing van de Grootste Graaier.Het is heel goed als mensen hard werken en veel geld daarmee verdienen. Waarom hebben bepaalde mensen toch zo'n probleem met het toegeven dat ze gewoon "keiharde" kapitalisten zijn?

Hier zat ik op te wachtenVandaag wordt versie 8 van Netscape vrijgegeven. Beveiliging is het hoofdthema bij deze nieuwe versie van de browser. Vooral phishing en spyware zijn twee bedreigen waar rekening mee gehouden werd tijdens de ontwikkeling.

Op zoek naar handleidingenOp zoek naar een handleiding van een computerprogramma? Kijk dan eens hier. Je vind er vooral veel Engelstalige handleidingen Photoshop (Meer dan 6000!) maar ook van veel andere software zijn er manuals te vinden..

donderdag 19 mei 2005

School haalt leerlingen uit theater

ONDERWIJZERS EN begeleiders van de katholieke basisschool De Telgenkamp in Hengelo hebben dinsdag 125 kinderen uit een theatervoorstelling gehaald. "Het ruwe taalgebruik bracht veel kinderen van slag. Enkele leerlingen moesten zelfs huilen", zei directeur H. Timmen van de school gisteren. De voorstelling "De smerigste en vieste boterham van het hele heelal" werd uitgevoerd door theatergroep Artemis uit Den Bosch. Woordvoerder M. Dujardinc begrijpt niets van alle ophef. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. De voorstelling is wel erg spannend, maar van ruw taalgebruik en vloeken is geen sprake.

Metro

woensdag 18 mei 2005

wifi-bereik via stopcontact

Netgear vergroot wifi-bereik via stopcontactNetwerkfabrikant Netgear heeft naar eigen zeggen een revolutionaire manier gevonden om het bereik van draadloze netwerken te vergroten: het stopcontact.

De nieuwe Netgear WGXB102 Wall-Plugged Wireless Range Extender Kit kan volgens de fabrikant eenvoudig worden aangesloten op een bestaande router en vanaf daar aan het lichtnet worden gekoppeld. Met een speciale ontvangststekker kan het draadloze signaal in een willekeurige kamer weer worden opgepikt. Volgens Netgear is hierbij geen configuratie nodig.
De kit kan overweg met de draadloze producten van de bekende leveranciers en is voorzien van wep-encryptie en wpa-psk. Het apparaat wordt in juni op de Nederlandse markt verwacht en zal zo rond de 200 euro kosten

TuneXP

TuneXP is the single most easy and featured XP tweaker, you'll ever find. Designed with easy-to-use dropdown menus, it will make your Windows installation go from its sluggish state to a red-blooded, optimized mode. All for free.

Download

SimBoePro (Freeware)

Simpel boekhoud programma

Check this out!

Zoomifyer EZ makes using high-resolution images in your Web pages easy to do and fast to view! Show the world your photos, maps, scans - whatever - with no need to down-res, on any Web server, all right in Flash.

Internettelefonie

Steeds vaker wordt voor telefonie gebruik gemaakt van internet. Daarbij hoef je echt niet achter je computer plaats te nemen om te bellen. Hier vind je alle informatie.

IBM-personeel moet gaan 'bloggen'

De 320.000 werknemers van computerreus IBM moeten van hun baas gaan webloggen. 'Big Blue' moedigt haar personeel aan de ' blogosfeer' te betreden, maar benadrukt daarbij wel dat dit met de nodige voorzichtigheid moet gebeuren

Drupal

Drupal is een open source (gratis) content management programma. Hiermee kun je alleen of met een groep mensen een website onderhouden zonder dat je je druk hoeft te maken om opmaak en codes. Voor installatie is echter wel de nodige technische kennis (en een webserver) nodig.

dinsdag 17 mei 2005

Internetten belangrijker dan koffie

Een internetverbinding is voor menig werknemer net zo onmisbaar als koffie. Veel Amerikanen werken nog liever zonder koffie dan zonder toegang tot internet.

NieuweMobiel.nl

NieuweMobiel.NL is marktleider op het gebied van toestel- informatie. Zo vertelt de nieuwe site van NieuweMobiel.NL wat een toestel WEL en wat een toestel NIET kan. Maar ook kunje op een duidelijke en heldere manier alle toestellen onderling vergelijken.