Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 12 maart 2005

Universele afstandsbedieningWordt je gek van al die afstandbedieningen voor al die verschillende apparaten? De 2nd generation Kameleon remotes is de oplossing en zal snel je favoriete speeltje worden.

vrijdag 11 maart 2005

Top 50 web-log.nl

Meer inzicht in de top 50 logs van web-log.nl

Liefde dient nergens toe

Polygamie als oplossing voor het dilemma kind of carrière en een hond in plaats van een partner. Hoogleraar psychologie, prof.dr. Vingerhoets heeft een verassende kijk op de liefde

ict-wereldranglijst

Nederland is opnieuw gedaald op de ranglijst van meest geavanceerde ict-landen ter wereld. Koploper Amerika is uit de topdrie gedrukt.


Artikel op webwereld

donderdag 10 maart 2005

Wat is mijn minimum loon?

Jongeren van nu weten wat ze willen. Het is niet meer alleen school of vrije tijd. Veel jongeren hebben een baan, bijbaan of werken in de vakantie. Dat leidt tot meer zelfstandigheid. Je kunt dan zelf dingen kopen die je graag wilt hebben.

Meer weten? Kijk dan op het jongerenloket van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Zoetstoffen gevaarlijk!

TWEE GLAZEN suikervrije frisdrank en een beker yoghurtdrink per dag zijn niet goed voor jonge kinderen. Ze krijgen op die manier te veel van de kunstmatige zoetstof cyclamaat binnen. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt voor de kunstmatige suikers, speciaal wanneer die aan kinderen onder de vier jaar oud worden gegeven.

ANP

Laszlo PhotoBlox

PhotoBlox is an image viewing Internet application that can be embedded into a personal blog template or Web page, and displayed in any modern Web browser.

TomTom Navigator 5

TomTom BV, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, lanceert een nieuwe en sterk verbeterde versie van zijn bekroonde navigatiesoftware: NAVIGATOR 5 voor PDA's. NAVIGATOR 5, verkrijgbaar als gewone en draadloze versie, voorziet de reiziger van de meest actuele kaarten en informatie om gemakkelijk en zonder stress te reizen. Of dat nu per auto, per fiets of te voet is.

woensdag 9 maart 2005

De herder en de Yup

Een herder hoedt zijn kudde schapen op een veld ver en verlaten, als hij een blinkend nieuwe BMW-cabrio in een stofwolk ziet naderen. De bestuurder, een man, elegant gekleed in een pak van Versace, schoenen van Gucci, een Ray-ban bril en een stropdas van Yves Saint Laurent, stopt en leunt uit het raam.

"Als ik je vertel hoeveel schapen je hebt, krijg ik er dan eentje van je?" Vraagt hij aan de herder. De herder kijkt de yup aan en zegt: "Oké, waarom niet...."
De yup trekt onmiddellijk zijn laptop van Dell op schoot en verbindt deze via een bluetooth met zijn mobieltje van KPN. Hij maakt een GPRS-verbinding met internet, surft naar een website van de NASA en selecteert een navigatiesysteem om zijn exacte positie te bepalen.

Hij stuurt vervolgens de data naar een andere satelliet van NASA, die het hele gebied scant en hem een ultrascherpe foto stuurt. De yup opent Adobe Photoshop en stuurt de foto naar een laboratorium in Hamburg, dat hem na enkele seconden een E-mail stuurt op zijn Palmpilot met de bevestiging dat de foto is bewerkt en opgeslagen.

Via een ODBC-connectie maakt hij verbinding met een MS-SQL-database en in een sheet van Excel laadt hij alle data via de E-mail van zijn Blackberry. Na enkele minuten genereert het programma een antwoord van 150 pagina's in kleur en de yup drukt deze af op zijn mini HP-laserjet. Hij kijkt de herder aan en zegt: "je hebt exact 1586 schapen."

"Dat klopt," zegt de herder. "Je mag een schaap uitzoeken." De yup stapt uit, zoekt een dier uit en doet hem in de kofferbak. Dan zegt de herder: "He, als ik je beroep raad, geef je dan mijn dier terug?" De yup denkt even na en zegt: "Oké, waarom niet?" De herder zegt: "Je bent een manager." "Ongelofelijk," zegt de yup, "hoe weet je dat?" "Dat is niet zo moeilijk," zegt de herder; "je verschijnt terwijl niemand daarom gevraagd heeft, je stelt een vraag waarop niemand zit te wachten en je wilt betaald worden voor het antwoord, terwijl ik dat antwoord al weet en je begrijpt geen flikker van mijn werk."

En geef nu mijn hond terug!"

Office Communicator 2005

Microsoft heeft een naam gegeven aan de opvolger van de zakelijke messagingsoftware Windows Messenger

Somebody is watching you

ER LIJKT EEN EINDE te komen aan de mogelijkheid om anoniem over internet te surfen.

dinsdag 8 maart 2005

Canon Powershot A85Het is niet verkeerd om altijd even op tweakers pricewatch te kijken. Deze site gebruik ik altijd als referentie om mijn aankopen te doen.

Kabel of Adsl

De breedbandmarkt in Nederland is nog altijd zeer ondoorzichtig. Consumenten zien door alle aanbiedingen nauwelijks het bos meer. Het goede nieuws is dat kabel en adsl steeds sneller worden. WebWereld ontrafelt de wereld die breedband heet.

Lees compleet artikel (pdf van 3Mb) en kijk ook eens op nuria en iping

Recht en Rechtsgevoel

Tuinhuisje.

Een geval apart is het verhaal van Jos Lötters, die in zijn tuin een tuinhuisje wilde zetten. In eerste instantie was dat geen probleem, maar achteraf werd zijn buurman boos, omdat het zijn uitzicht belemmerde. En? zijn buurman was wethouder? Dat was drie jaar geleden. Hij heeft vele gerechtelijke gangen gevolgd, en is nu eraan toe om zijn recht bij de Europese rechter te halen. Het gaat hem niet meer om het tuinhuisje, het gaat hem om het oneerlijke in deze hele kwestie. Inmiddels zet provinciaal statenlid Paul Freriks (SP) zich in voor dhr Lötters, en wat is nu het geval? Hij wordt zelf aangeklaagd, omdat hij het verhaal op zijn weblog heeft gezet, en daarmee zou hij mensen beledigd hebben? Volg Paul op zijn eigen SP weblog.

Als u op de namen klikt krijgt u het bijbehorende interview te horen in mp3 formaat van Jos Lotters en daarna van Paul Freriks opgenomen van KRO-Dolce Vita van 3 maart j.l.

maandag 7 maart 2005

Nieuwe versie ActiveSync

Om bestand- en gegevensuitwisseling mogelijk te maken tussen de PDA en de PC heeft Microsoft het programma ActiveSync ontwikkeld. Na versie 3.5, 3.6, 3.7 nu dan eindelijk versie 3.8 waarin volgens Microsoft significante verbeteringen zijn aangebracht waardoor het programma veel stabieler zou zijn dan zijn voorgangers.