Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 1 oktober 2004

EINDELIJK!!!

ROUTEMOBIEL

Een automobilist met pech had bijna zestig jaar lang niks te kiezen. Dat is nu veranderd. Op 14 september 2004 kreeg Nederland er een pechdienst bij: Route Mobiel.

Sex op het werk?

Is sex op het werk geoorloofd? of moeten we deze situaties ook van de werkvloer verbannen?Lach van de dag

Ben zelf een vervent genieter van moppen, dus dacht ik, laat ik er nu eens 2 opzetten.

Een zwerver liep naar een keurig geklede dame en zei:"Pardon mevrouw, ik heb al zes dagen niet gegeten.""Tjonge," antwoordde ze jaloers,"ik zou graag willen dat ik me zo kon beheersen!"

Helpdesk-klant: "Ik kan niet printen. Iedere keer dat ik het probeer zegt hij: 'can't find printer'. Ik heb de printer zelfs opgetild en voor de monitor neergezet, maar de computer zegt nog steeds dat hij hem niet kan vinden. Snapt u dat nou?"

Hebben jullie nog leuke moppen laat het me weten.

Gebruik Hotmail in Outlook niet langer gratis

Het zal binnenkort niet meer mogelijk zijn om vanuit Outlook mails op te halen en te versturen via Hotmail. Wie zich nu bij Hotmail of MSN inschrijft zal deze handige functionaliteit al moeten missen, bij bestaande accounts wordt de toegang via Outlook per 1 april 2005 geblokkeerd.
Alleen betalende Hotmail-klanten kunnen hun mail dan nog via Outlook afhandelen. Volgens MSN (Microsoft) is deze stap genomen om spam tegen te gaan. Critici zien het meer als een methode om het Plus-abonnement te promoten, vooral omdat MSN straks de gratis opslagruimte van Hotmail gaat verhogen om de concurrentie van Gmail het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor dreigt Hotmail Plus geen toegevoegde waarde meer te hebben ten opzichte van de gratis versie.

bron:de Digitale Revolutie

donderdag 30 september 2004

Zware straf kopieren film

Wie in Amerika betrapt wordt op het kopiƫren van een film in de bioscoop - dat kan met een videocamera - kan binnenkort een gevangenisstraf van drie jaar krijgen. Wie een tweede maal wordt gesnapt, kan het dubbele krijgen.

Terecht j/n

Lucratieve superchargerDe Filipijnse Pablo Planos toont trots zijn uitvinding: de Khaos super turbo charger. Dit apparaat kan het verbruik van benzine tot vijftig procent reduceren. Ook wordt de kracht van de motor met dertig procent versterkt, bleek uit testen van het Filipijnse milieu- en grondstoffencentrum in Manilla.

Als dit echt waar is...dan koop ik me een Impreza of een Evolution

Bron: clubmetro

Ster Top 40 Aller TijdenDe Ster bestaat volgend jaar 40 jaar. Maar wat is de aller beste, mooiste of grappigste commercial uit deze periode? Zijn het de Zwanen van KLM of toch Petje Pitamietje. Een vakjury van 55 leden stelde uit een lange lijst de Top 40 aller tijden samen. De aller beste televisie commercial zit daar tussen. Welke dat is bepaal jij. Nu stemmen...

woensdag 29 september 2004

Nederland verdient beterDe vakbeweging vindt verzachtingen die coalitiepartijen CDA, VVD en D66 willen aanbrengen in de kabinetsplannen voor volgend jaar nog onvoldoende.

Hebben we het echt slecht? Wat zou er volgens jou moeten gebeuren. Graag een intellectuele visie, alsof je een minister bent....

bron: metro

Ga ergens anders op jagenGa ergens ander op jagen man! Wie snapt dit?

Demonstranten marcheren in het Britse Brighton als protest tegen de plannen van de regering
om de vossenjacht te verbieden.

bron: metro

Kinderpostzegels 2004De kinderpostzegels van 2004. Gisteren heeft Kamervoorzitter Weisglas de eerste bestelling geplaatst. Vanaf vandaag gaan 250.000 scholieren van zesduizend basisscholen weer op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen.

Mascottes WinterspelenEven voorstellen: Neve (links) en Gliz, de mascottes voor de Olympische Winterspelen 2006 in het Italiaanse Turijn. Gisteren werd het tweetal door het ?Torino Organising committee? (TOROC) gepresenteerd.

bron: Metro

dinsdag 28 september 2004

Leuke kroeg

Gekregen van een anonieme vrijgezel. Wat een gezellige boel (701kb) zeg! Ik kan nu wel zeggen: "die meiden van tegenwoordig"

Je hebt overigens wel powerpoint nodig anders kan je hier een powerpoint viewer downloaden.

Heroverwegen verbod mobieltjes

28 september 2004 - Amerikaanse ziekenhuizen overwegen het verbod op mobiele telefoons in ziekenhuizen op te heffen. Van mobiele telefoons wordt gezegd dat ze kunnen interfereren met medische apparatuur. Onderzoek van het Metropolitan Chicago Healthcare Council heeft hiervoor echter geen bewijs kunnen vinden. Conclusie van het onderzoek volgens The Inquirer: een algemeen verbod op mobiele telefonie binnen ziekenhuizen is onnodig. Wel kan sommige apparatuur ontregeld worden als een toestel binnen een meter van het apparaat wordt gehouden.

bron: hccnet

VoetbalPrimeurHoe staat het met de kansen van de Nederlandse UEFA Cup en Champions League deelnemers? VoetbalPrimeur.nl blikt vooruit op de clubs die in Europees verband uitkomen en kijkt hoe ze ervoor staan.

WoonsdagWil je geld uitsparen als je meubels of woonartikelen nodig hebt, ga eens morgen naar de ikea woonsdag.

Uit de kleren voor het goede doel

Uit de kleren gaan voor het goede doel is succesvol gebleken. Enkele vrouwen op leeftijd begonnen ermee in de film Calender Girls. Al snel liet ook een handjevol vrouwelijke bekende Nederlanders zich bloot vereeuwigen en niet lang daarna volgden de Nederlandse Plattelandsvrouwen. Nu is het andere geslacht aan de beurt. Sinds kort heeft het Friese Drachten haar eigen calenderboys. De mannelijke leden van de serviceclub Kiwanis, die met uiteenlopende projecten kinderen helpt, hebben
een kalender uitgebracht.

Wie of wat volgt:......

Bron: krant van vandaag, clubmetro

maandag 27 september 2004

Eindelijk een schouderklopje, bedankt

Een comment van een anonieme bezoeker:

Hoi, leuke site en leuke comments krijg je van je publiek. Ik lig iedere keer helemaal in een deuk; niet zozeer van je site maar wel van de comments... waanzinnig leuk en dwaas tegelijk. Soms pies ik bijna in mijn broek van het lachen. Ik check meerdere malen per dag of er weer van die leuke comments bij zijn gekomen. De comments gaan na verloop van tijd een heel eigen leven leiden maar vertonen onderling toch een rode draad, helemaal hilarisch gewoon is het feit dat ze ook los van de blogs nog humoristisch zijn

Is er nog een dertiende maand

Mensen ik weet het en het stoort mij ook. Ik hoop binnenkort wat meer tijd te hebben om me in dit probleem te kunnen verdiepen

Want tja zo scoort het natuurlijk niet!