Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

vrijdag 9 juli 2004

Plensweken bij KPNErg optimistische aktie mogen ze van mij wel mee stoppen

VERBORGEN SOLDATENZIEKTE

Ik ben zelf van de lichting 83-1 en ben ook een ex-blauwe baret die in Libanon heeft gediend. Ik was na deze periode wel erg opstinaat en heet gebakerd. Kan me er dus wel iets bij voorstellen. Maar verder ben ik juist door deze ervaring erg geslaagd in het bedrijfsleven.

Militairen die worden uitgezonden voor een vredesmissie lopen grote gezondheidsrisico's. De gevolgen van de extreme ervaringen en spanningen komen er vaak pas na vele jaren uit. Van de 75.000 Nederlandse militairen die de afgelopen 25 jaar op pad zijn gestuurd, lijden er bijna 4.000 aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). In IKON's Factor vertellen drie voormalige blauwhelmen met een ernstige vorm van PTSS voor het eerst hun verhaal. Libanon-veteraan Stolk sloeg een week na terugkomst een politieagent in elkaar, oud-Unifiller Veenendaal sliep na thuiskomst jarenlang nog maar drie uur per nacht. Ex-Dutchbatter kolonel- arts Jordanov: PTSS werkt als een computervirus. Het komt in je en verandert bepaalde programma's. Dan reageer je anders op de dagelijkse gebeurtenissen.

Kijken, vanavond op ikon op NED. 1, 22:27
bron: telegraafwoensdag 7 juli 2004

Aangifte Lotters/Beek naar OM. (mijn schoonpa!!)

Na een tweede uitvoerig gesprek met rechercheurs van politie District Achterhoek is gisterenmiddag door hen besloten aangifte per koerier aan te bieden aan het OM te Zutphen. Behandelend officier van justitie is mevrouw Krol. Gelet op de contacten die er al geweest zijn tussen recherche en OM verwacht ik begin volgende week de beslissing over al of niet tot vervolging overgaan door het OM