Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 17 december 2005

PC-WELT Top-100 Downloads

In unserer PC-WELT-Download-Datenbank finden Sie tausende Programme, die Ihnen das Leben am PC erleichtern, oder einfach nur Spaß machen. In dieser Liste finden Sie die Top-100-Downloads, gemessen am Bestehen unserer Datenbank.

donderdag 15 december 2005

EISA AWARDS- HOTTEST NEW HIGHTECH

Europe's biggest multimedia press organisation, has singled out the most accomplished electronics equipment for 2005-2006, as voted by the Editors-in-Chief of 52 leading specialist magazines from 19 European countries.

woensdag 14 december 2005

Hoofdbrekens over het loonstrookje van januari

Het is voor veel mensen onduidelijk hoeveel salaris zij in januari netto ontvangen door de ingrijpende wijzigingen in het zorgstelsel, de sociale zekerheid en belastingen. Ook salarisverwerkers breken zich het hoofd bij het maken van prognoses van wat mensen straks 'schoon in de maand' ontvangen. Tot nu toe wijst het ministerie van Sociale Zaken alle voorspellende berekeningen als onvolledig van de hand.

bron: www.telegraaf.nl

Community Virtual Machines

Easily evaluate different desktop Linux distributions side-by-side or operate a mixed environment as an alternative to a dual-boot together with the free vmware-player (28Mb)

Hack VMware player

Omdat er met de Player zelf (eigenlijk) geen virtuele machines kunnen worden aangemaakt moeten deze door derden worden aangeboden, en dat is ook precies wat verschillende bedrijven nu al doen. Er zijn bijvoorbeeld kant-en-klare virtuele machines te downloaden met Oracle 10g, Red Hat Enterprise Linux en IBM Workplace aan boord. Sommige van deze 'demo'-versies zijn alleen na registratie te krijgen, maar andere images zijn gewoon direct beschikbaar. Dat er voor het aanmaken van een nieuwe virtuele machine een betaalde versie van VMware nodig is blijkt overigens maar half waar te zijn; enkele creatieve geesten zijn er al in geslaagd om hun eigen virtuele installatie te bouwen door een standaard virtuele machine te formatteren met wat kleine aanpassingen aan de .vmx-file en FreeDOS.

dinsdag 13 december 2005

Goedkope pc-emulator van Parallels

Het Amerikaanse bedrijf Parallels heeft versie 2.0 van haar pc-emulator uitgebracht. Deze is met een prijs van 49 dollar veel goedkoper dan de concurrenten VM Workstation en Virtual PC van Microsoft.

maandag 12 december 2005

Erg vermakelijk

Heb je even tijd. Bij deze voor wel een half uur aan slappe belgische humor.

Orde onder de rechtermuisknop

Mmm is een programma waarmee je het menu onder de rechtermuisknop zelf kunt indelen. Zo hou je de boel een stuk overzichtelijker.

bron: www.dedigitalerevolutie.nl