Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 3 december 2005

Vnc2swf

Voor het besturen van computers op afstand kan onder andere gebruik worden gemaakt van VNC. Muisbewegingen, toetsaanslagen en de schermopbouw worden via een netwerk heen en weer gestuurd. Het programma Vnc2swf is in staat om de schermopbouw uit het VNC verkeer te halen en op te slaan als een Shockwave Flash bestand. Het programma is geschreven in de ontwikkeltaal Python en heeft daarom ook een installatie van deze nodig om goed te kunnen werken. Wie benieuwd is hoe een opname er dan vervolgens uit kan zien zou op deze pagina een kijkje moeten nemen

vrijdag 2 december 2005

Xbox 360's 'anti-mp3-feature' hack

Eerder al was bekendgemaakt dat het alleen mogelijk zou zijn om muziek op de harde schijf van de Xbox 360 te zetten die gedownload was via Live, of die zelf van audio-cd's gekopieerd werd. Een handige Amerikaan wijst Xbox 360-bezitters er nu echter op dat het toch mogelijk is om eigen mp3's op de Xbox 360 af te spelen zonder gebruik te moeten maken van de audiostreaming-functionaliteit.

Lees verder op tweakers

De 20 best bezochte Nederlandse sites

Dit is de complete Top 20

Kazaa weer meest populaire filesharingprogramma

Nadat eDonkey een tijd lang marktleider is geweest in de p2p-wereld, heeft Kazaa nu weer de koppositie overgenomen. Op dit moment heeft Kazaa zo'n 4 miljoen gebruikers tegenover 3,2 miljoen bij eDonkey. Gnutella (Limewire, Shareaza, Bearshare) volgt op grote afstand. Het aantal mensen dat van BitTorrent gebruik maakt kan niet gemeten worden.

Maar helaas staat Kazaa wel op eerste plaats in spyware top vijf! Ik prefereer zelf Limewire pro.

bron: www.PCM.nl

Antivirusprogramma OneCare Live

Microsoft heeft de bètaversie van zijn antivirusprogramma OneCare Live gelanceerd. Het programma is gebaseerd op software van het Roemeense bedrijf GeCad dat enkele jaren geleden door Microsoft gekocht werd en maakt deel uit van het Windows OneCare Live-concept. In een mededeling op het Windows OneCare-blog werd aangekondigd dat de bètatest voor een beperkt publiek nu afgelopen is en het bètaprogramma nu publiek toegankelijk is via Live.com. Het is echter wel mogelijk dat men tijdelijk op een wachtlijst geplaatst wordt alvorens de testsoftware te kunnen downloaden. Bovendien vereist het programma momenteel nog een Engelse Windows-versie.

Bron: www.tweakers.net

maandag 28 november 2005

BEL GRATIS MET VOIP !!

Gratis bellen willen we allemaal en met VoIP kan het nu. Op dit moment niet naar mobiele telefoons, maar wel naar gewone telefoons (vaste lijnen), waaronder zelfs ook een aantal buitenlandse !

Is bronwater uit de fles gezonder

Antwoord:

Nee, gek genoeg is Hollands kraanwater net zo gezond als bronwater, zo niet gezonder. Wist je bijvoorbeeld dat Bar le Duc uit Utrecht komt, uit dezelfde bron als het kraanwater? En Sourcy haalt haar water uit Bunnik. Of erger: wist je dat het water uit die grote tanks op kantoor eigenlijk tweedehands is? Wat hebben we ons weer beet laten nemen door de marketeers...

bron: www.rvu.nl