Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

woensdag 29 december 2004

ADHD-kinderen missen ijzer

Ouders van ADHD-kinderen moeten de Ritalinpillen weggooien en ijzerpillen inslaan. Dat is de conclusie van Franse onderzoekers. Zij hebben ontdekt dat kinderen met ADHD abnormaal weinig ijzer in hun bloed hebben. Volgens hen kan dat de verklaring zijn voor de concentratieproblemen en het gedrag. Een goed ijzergehalte is namelijk onmisbaar voor goed functionerende hersenen.

Onderzoekers in het Robert Debre Ziekenhuis in Parijs analyseerden bloedmonsters van vijftig kinderen met ADHD en monsters van vijftig "gezonde" kinderen. Die bloedtesten lieten zien dat 84 procent van de ADHD-kinderen een tekort had. Van de gezonde kinderen bleek maar achttien procent zo'n defect te hebben. De oorzaak van het lage ijzergehalte blijft een raadsel.


Telegraaf

SAT4ALL: "slechte test consumentengids"

De consumentengids heeft elke maand een test van de maand die gratis is te downloaden. Deze maand gaat het om Digitale Televisie. In het forum van SAT4ALL wordt door een kenner aangeven wat er allemaal aan mankeert.

Zijn opmerking:

Er staan een aantal correcte analyses in dit rapport zoals "Schotel in het buitenland" en "Schotels mogen". Het aantal missers is echter dermate groot dat het voor mij onvoorstelbaar is dat dit artikel van de persen is kunnen rollen. En sterker nog, het is zelfs wereldwijd gratis te lezen.

maandag 27 december 2004

MSN Web Messenger

Met MSN Web Messenger kun je online en direct met je vrienden en familie praten - en je hebt er alleen een webbrowser voor nodig! Nu kun je toch gebruikmaken van Messenger als de software niet is geïnstalleerd op een computer op school, op je werk of bij je vrienden thuis.

Supercomputer doet atoombom na

AMSTERDAM - Vooraanstaande atoomwetenschappers gaan komende zomer in de Amerikaanse stad San Francisco een virtuele kernproef doen. De geleerden maken daarbij gebruik van de IBM-supercomputer Blue Gene.