Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

zaterdag 8 januari 2011

Gebruik Forwarder mails

Voorbeeld:
Pietje Puk is in het dagelijks leven onderhoudsmonteur en heeft een emailadres bij zijn internetprovider: PietPuk@provider.nl. Daarnaast is hij als vrijwilliger actief bij de club “Veilingbreien”, waar hij zitting heeft in de commissie “Materialen”. Veiligbreien wil graag dat Piet Puk voor zijn activiteiten als vrijwilliger gebruik maakt van een emailadres dat is gekoppeld aan de domeinnaam van de club: @veiligbreien.nl. Dat is geen enkel probleem, omdat in de software zogenaamd email-forwarding kan worden ingesteld, zodat mail die wordt gestuurd naar materialen@veiligbreien.nl in de mailbox terecht komt van PietPuk@provider.nl. Email-forwarding geeft de club een professionele uitstraling.
Wanneer Piet Puk als materiaalman een mail verzendt of beantwoordt, dan ziet de geadresseerde als afzender PietPuk@provider.nl. Met wat aanpassingen in de email cliƫnt kan deze communicatie een veel professionelere uitstraling krijgen.

Voor alle vrijwilligers van Veiligbreien.nl is een kleine handleiding geschreven om dat te realiseren. Op de eerste plaats zou ik iedereen willen adviseren om een nieuwe handtekening te maken
Met vriendelijke groeten,

Materialen commissie
materialen@veiligbreien.nl

De instellingen in de mailprogramma’s op de pc kunnen eenvoudig worden veranderd, zodat alleen het emailaccount dat eindigt op @veiligbreien.nl zichtbaar is.
Voor de meeste email clients als outlook of Windows live mail wijzig je in het tabblad “eigenschappen” de volgende instellingen:
image

Gmail-gebruikers hebben de mogelijkheid om met profielen te werken. Deze profielen  geeft je  de mogelijkheid om te kunnen kiezen met welke mail je een mail verstuurd.

 1. Open “Settings” in Gmail;
 2. ga naar het werkblad/tab “Accounts and Import”;
 3. start: “Send mail from another adress”
image
image
image
image


4. De mail die vervolgens naar je eigen bestaande emailadres wordt gestuurd, bevat een code die je in bovenstaand scherm kunt invullen;
5. Klik vervolgens op “Verify” en de procedure is afgerond.
(Een alternatief is om vanuit de zojuist verstuurde mail de autorisatielink te volgen. De code wordt dan automatisch geactiveerd.)
Hetzelfde principe kan ook worden gevolgd via webmail van Microsoft.
 1. open Windows live of hotmail account met Internet Explorer;
 2. ga naar “opties”; 
 3. kies “meer opties”;
 4. kies “e-mail verzenden/ontvangen van andere accounts”;
 5. kies in het vervolgscherm “account toevoegen als verzendadres”
 6. vul hier je je mailadres met @veiligbreien.nl als extensie in;
 7. klik op “bevestigingsmail verzenden”;
 8. er wordt een mail gestuurd naar je bestaande mailadres;
 9. klik op de bevestigingslink in de mail;
 10. mailadres is aangemaakt.