Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

dinsdag 21 juli 2009

Soccer Pals

Een van de moeilijkste opdrachten in voetbal is een trainingsmodel ontwikkelen dat spelers perfect voorbereid op technisch-attractieve wedstrijden. Aangezien voetbal een zeer complexe sport is, is het niet zo eenvoudig een trainingsmodel samen te stellen dat ge├»ntegreerd de voetbal specifieke fysiologische, technische (motorische), tactische en psychologische  vaardigheden aanleert. Jarenlang heb ik gezocht naar een betere oplossing om de vereiste vaardigheden vanuit een lichaam-brein (hersenen) benadering  te kunnen organiseren, zodat ik de individuele verschillen tussen spelers beter kon aanpakken.  Vandaag wijst cognitieve neurologie en neuropsychologie ons op het gevaar van te sterk geconditioneerde trainingen  en waarschuwt ons ervoor dat we de neurologische eigenheid van een speler/speelster niet mogen negeren: competentiepedagogie is het sleutelwoord.

De omgevingsinvloeden gedurende de eerste motorische ontwikkelingsfase van een kind, voor hij of zij deelneemt aan een voetbaltraining, kunnen reeds zeer veel invloed hebben op zijn lichamelijke en mentale vaardigheid en dit kan reeds ernstige problemen veroorzaken om zijn of haar voetbalontwikkeling in gang te zetten.

Eigenlijk moeten we ons een uitspraak die Heraclitus reeds 500 v.C. deed voor ogen houden: “Het enige constante in een mensenleven is het variabele.”

Om tot een hoog vaardigheidsniveau te komen, wordt in de BallRitmics methode zeer veel aandacht besteed aan de perceptie, het functioneren van de hersenen, de inrichting van de ruimte en het aantal balcontacten (ontwikkelen spiergevoel).

BallRitmics

Meer info, voorbeelden over soccer pals:

  1. foto’s
  2. Forum trainerssite
  3. www. soccerpal.be