Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

maandag 2 augustus 2004

Ster 40 jaar!Veertig jaar lang heeft de Ster op tv ons betoverd

Veertig jaar lang hebben reclamemakers hun uiterste best gedaan onze ogen aan het scherm te laten kleven op ogenblikken die eigenlijk bestemd zijn om koffie te gaan zetten. Wie maakte de meeste indruk? Petje pitamientje, de visstickbakkende zeeman? Wie het weet mag het zeggen en meestemmen voor de "Top 40 tv-spots".
Met het veertigjarig jubileum in zicht vraagt de Stichting Ether Reclame, want zo heet de Ster officieel, het kijkerspubliek om hun favoriete commercial van de tv te kiezen. Daarmee zijn de kijkers lekenjury, terwijl er ook nog een, volgens de Ster "zeer uitgebreide vakjury" aan de samenstelling van de Top 40 te pas zal komen.
De prijswinnaars komen op een lijst van 140 reclames te staan waaruit de vakjury hun top 40 bepaalt. Het Nederlandse publiek kan daarna stemmen op zijn eigen favoriete commercial via de site ster.nl

De site laat van iedere commercial beeldmateriaal en achtergrondinformatie zien. De commercial die de meeste stemmen vergaart, komt bovenaan de top 40 te staan. Uiteindelijk zal een boek verschijnen waarin de oude en nieuwe prijsreclames in beeld worden gebracht.

Pindakaas
Wie kent ze nog: de Heinekenreclame met de muziek van Louis Armstrong en de romantiek bij het bier " what a wonderful world!". Of de kleine schaatser die een groot elfstedentochtrijder werd dankzij de pindakaas van Calve? De Jagermeister die zo zichtbaar koud geschonken werd dat de ijsbloemen bijna op het tvscherm verschenen? Het jochie dat zijn koffer pakte en "bij Japie ging wonen", want daar hadden ze Kingcorn. En wie heeft er nooit van ?t werk naar huis gebeld om zijn of haar schat te vragen of de Bokma koud stond? Wie herinnert zich niet de wakkere krantenlezer temidden van slapende treinreizigers? Over kwaliteit valt te twisten. Maar de Ster is van iedereen en daarom mag iedereen stemmen