Snapfiles | My SkyDrive | Chelloo | Twitter | Tweakers

A Blog of varied tips and tricks to survive the internet.

woensdag 7 april 2004

Broodje aap II j/n

LONDEN - Een vrouw in een dorpje in Mexico heeft met een keukenmes een keizersnede bij zich zelf uitgevoerd en een levend kind ter wereld gebracht. Dit hebben artsen, naar wie de vrouw later werd gebracht, dinsdag gemeld. Het is voor zover bekend het eerste geval van een zelf toegepaste keizersnede waarbij zowel het kind als de moeder zijn blijven leven.

De 40-jarige vrouw woonde in een dorp zonder elektriciteit en stromend water. Het dichtbijzijnste ziekenhuis, in de plaats San Pablo, lag op een afstand van acht uur autorijden. Bij een vorige zwangerschap verloor zij haar kind omdat de baby er niet op een natuurlijke manier uitkwam. Toen ook dit nieuwe kind moeite bleek te hebben geboren te worden, nam de vrouw drie glazen sterke drank in en sneed vervolgens zelf haar buik open. Het nieuwgeboren jongetje ademde direct en zette het op het huilen.

Vlak voordat de moeder het bewustzijn verloor, kon zij nog aan een ouder kind vragen om een plaatselijke verpleegster te waarschuwen. Deze naaide de wond met een katoenen draad dicht en regelde vervoer naar het ziekenhuis.

Bron: telegraaf